Pădurile din Siberia în flăcări
Cercul Arctic înregistrează din nou, temperaturi ridicate. Pentru al doilea an consecutiv, Siberia și pădurile ei sunt împânzite de incendii. Temperaturile mari înregistrate de curând în acea zonă a Rusiei au alarmat deja oamenii de știință, aceștia sunt însă îngrijorați că Siberia se încălzește mai repede și mai mult decât alte zone similare.
Serviciul de schimbări climatice Copernicus a raportat recent că există niveluri record de incendii sălbatice în zona arctică siberiană, inclusiv în Cercul Arctic, care a depășit activitatea de focuri record înregistrată în 2019. Deși acestea tind să apară în pădurile din Arctica Siberiană în fiecare an, la începutul lunii mai, anul acesta incendiile au fost mai răspândite.
Avertizările de ani de zile privind schimbarea climatică s-au lovit de ignoranța decidenților Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus vine să confirme estimările cu date care arată că 59 de megatone de dioxid de carbon au fost pompate în atmosferă în iunie 2020, față de cele 53 de megatone de CO2 din iunie anul trecut. Potrivit autorităților naționale citate de NASA, 3,4 milioane de acri de pădure și vegetație ard în zone inaccesibile din Siberia.
Directorul Copernicus explică că temperaturi ridicate au mai fost înregistrate în luna iunie și în alți anii. Însă faptul că Siberia se încălzește mai repede decât alte zone unde este rece devine îngrijorător. Temperaturile medii înregistrate atât iarna cât și primăvara au crescut în zona arctică a Rusiei și acest aspect reprezintă un motiv pentru alarmare.
-
Pingback: Vizualizarea despăduririlor impresionante din România anilor 2015-2019 – Independentul