NASA reia zborurile spațiale din SUA

Miercuri, 27 mai, agenția spațială a SUA va reporni programul de zboruri cu navete de pe teritoriul său. Mai exact, acesta va fi începutul zborului cu modelele de rachetă și navetă dezvoltate împreună cu SpaceX. NASA a oprit Programul de Navete Spațiale în 2011, optând să finanțeze așa-numitul Program de Echipa Comercial. Activitatea astronauților nu a fost întreruptă în acest timp, doar că aceștia au zburat din afara SUA cu alte rachete și navete, cum ar fi Soyuz dezvoltate de către Rusia.

O nouă eră a zborului spațial uman începe⁣

Nasa titrează și își definește dintr-un motiv special. Pentru prima dată, rachetele nu doar navetele ca în trecut vor putea fi refolosite din nou! Echipajului capsulei Dragon și racheta Falcon 9 își vor lua zborul miercuri la ora 4:33 p.m. EDT de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, locul de unde au început și zborurile originale din anii 60. noului sistem de transport dezvoltat în ultimul deceniu alături de SpaceX. Astronauții Two Robert Behnken și Douglas Hurley vor fi primii care vor călători la bordul noii nave. Până și costumele lor spațiale au fost modernizate și îmbunătăție. Destinația misiunii este Stația Spațială Internațională (SSI).

Oamenii implicați în noul program au dedicat aproape un deceniu pentru a veni cu un design, a dezvolta și a construi în cele din urmă aceste sisteme. Emblema misiunii, realizată de Andrew Nyberg, încearcă să rezume toate aceste eforturi în mod grafic. Simbolurile capsulei Dragon și al rachetei Falcon 9 ocupă locul de vârf. Alături de siglele aferente și numele astronauților, pe emblemă mai sunt vizibile silueta SSI și conturul geografic al Americii de Nord.

Imagini: NASA/Bill Ingalls⁣

  1. Pingback: Legumele ar putea fi crescute în imponderabilitate – Independentul
  2. Pingback: NASA a reușit lansarea cu mijloace private spre SSI – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *