Ratarea țintelor de biodiversitate stabilite la nivel mondial în 2010. Noi planuri făcute pentru 8 Tranziții
Lumea nu a îndeplinit pe deplin niciunul dintre cele 20 de obiective de biodiversitate stabilite de guverne în urmă cu un deceniu, determinându-i pe ecologiști să descrie așa-zisele eforturi de protecție a naturii ca „un eșec masiv.”
„Țintele Aichi” au fost convenite de aproape 200 de guverne la o reuniune a Convenției ONU privind diversitatea biologică, din Nagoya, Japonia. În anul 2010 acestea au urmărit oprirea distrugerii speciilor și habitatelor, pe care naturalistul David Attenborough a descris-o recent ca fiind „profund tragică.”
Un raport publicat săptămâna aceasta arată că doar 6 dintre obiectivele pentru 2020 au fost parțial atinse. Celelalte 14, cum ar fi eliminarea subvențiilor care determină pierderea biodiversității sau reducerea la jumătate a ratei de pierdere a habitatelor naturale, au fost complet ratate!
Țările nu au reușit să abordeze problemele structurale care determină distrugerea naturii, cum ar fi creșterea economică care determină transformarea pădurilor în terenuri agricole.
Fiecare dintre condițiile necesare pentru realizarea viziunii pentru biodiversitate necesită o schimbare semnificativă de la „business as usual” într-o gamă largă de activități umane. Forma și natura unei astfel de schimbări semnificative pot fi deja identificate printr-o serie de tranziții în desfășurare într-o măsură limitată în domenii cheie. Documentul cu care se merge mai departe examinează promisiunea, progresul și perspectivele pentru tranziții interdependente cu privire la următoarele aspecte, care, în mod colectiv, pot muta societățile noastre într-o coexistență mai durabilă cu natura. Recomandările făcute vizează 8 domenii principale:
- Pământ și Păduri
- Apa dulce
- Pescuit și oceane
- Agricultură durabilă
- Sisteme alimentare
- Orașe și infrastructură
- Actiune climatică
- Sănătate