Județul Arad codaș al atragerii fondurilor europene în ultimii 6 ani

Din 2014 până în prezent, Aradul a atras printre cele mai puține fonduri europene pe cap de locuitor din România. Într-un clasament al atragerii fondurilor europene calculate pe cap de locuitor, per fiecare județ, deputatul Florin Tripa atrage ateția public că Aradul este printre ultimele 5!

Exercițiul financiar european din ultimii 6 ani arată că Aradul a atras suma de 2.851 lei / cap de locuitor. Comparativ, județele care ocupă primele locuri din România în această categorie, rata de atragere a fondurilor europene este de 24.370 lei / cap de locuitor (Ilfov), 12.079 lei / cap de locuitor (Tulcea), 8.913 lei / cap de locuitor (Bistrița-Năsăud).

Rușinea Vestului. Aradul condus de administrația lui Falcă, Cionca, Bîlcea, Bibarț și restul, este pe ultimul loc în această parte de țară. Toți vecinii noștri ne întrec: Timiș – 4.337 lei, Bihor – 4.058, Hunedoara – 4.433, Alba – 5.878, Caraș-Severin – 4.109!

Florin Tripa (parlamentar, PSD)

Mai aproape de administrația PNL, parte din celebra Alianță a Vestului județul Cluj atinge o cifră mai mult decât dublă, 7.224 / cap de locuitor, iar având în vedere că populația este mult mai mare decât în Arad, fondurile câștigate sunt mult mai consistente. Și alte județe, cum ar fi Constanța – 8.307, Dolj – 6.484 sau Satu Mare – 6.241, au atras mai multe fonduri europene.

Parlamentarul Florin Tripa subliniază că 4 dintre primele 5 județe (Ilfov, Tulcea, Bistrița-Năsăud și Constanța) sunt administrate în ultimul deceniu de PSD. Pe de altă parte, județe conduse de PNL de mulți ani, considerate performante politico-administrativ de către liberali cum ar fi Arad și Sibiu, au performanțe cel puțin modeste în atragerea fondurilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *