Circulația îngreunată în Piața Avram Iancu

După cum anticipam în momentul în care administrația locală a anunțat închiderea circulației pe una din laturile Pieței Avram Iancu, pentru a face loc la terasele a două – trei restaurante din zonă, circulația a fost îngreunată.

Motivul principal fiind faptul că din cele două benzi dinspre Teatru, brusc traseul autoturismelor se transformă într-o singură bandă pe strada Grigore Alexandrescu. Dincolo de faptul că intrarea în această stradă este foarte îngustă, din cauza mașinilor parcate pe ambele părți ale carosabilului, mai trebuie adăugat și factorul trecerii de pietoni.

Pe lângă că toate automobilele aflate pe banda a doua când vin dinspre Teatru, acestea se opresc brus lângă strada închisă, în timp ce banda întâi este plină de mașinile care acordă prioritate pietonilor care trec regulamentar. Este evident că odată ce traficul ar fi mai intens, iar circulația pe străzi a pietonilor ar crește, întreaga zonă va fi blocată.

În privința acestor schimbări, administrația locală a cerut avizul Poliției Rutiere. Și dacă acesta ar fi fost negativ, el rămâne unul consultativ și nu împiedică Primăria Arad să facă întocmai cum dorește de la bun început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *