Parc de skateboard dispărut în Arad în plină zi

Parcul pentru amatorii de skateboard instalat cu nici jumătate de an în urmă a dispărut cu totul cândva în timpul zilei de marți, 9 iunie. Până miercuri seara acesta încă nu a fost găsit!

Cu toată atenția îndreptată către viaductul inundat din cartierul Micălaca și autoturismele blocate în apa de ploaie acumulată sub pasajul feroviar, parcul Zsolt Torok din centrul Aradului a avut parte de un adevărat număr de „magie”. Cele 5 elemente pentru skateboard instalate la începutul lunii martie au dispărut pur și simplu. Urmele nu indică acte de vandalism. Din contră, panourile vandalizate de-a lungul celor câteva luni au rămas la locul lor!

De la idee la realitate

În așa-numita bugetare participativă lansată de Primăria Arad la finele anului 2018, arădenii au putut alege unul din proiectele înscrise în concurs pentru a fi implementat începând cu iunie 2019. Cel mai votat proiect prevedea construcţia şi amenajarea unui skate park pe malul stâng al Mureşului. Acesta fusese depus de Daniela Săbău (USR) și după cum spune și numele, era vorba de ceva mai complex decât amenajarea cu câteva rampe de skateboard în fostul Parc al Copiilor.

Aradul are nevoie de inițiative cât mai diverse din partea cetățenilor. Inerția actualei administrații trebuie spartă, iar soluția poate veni tocmai dinspre cei care contribuie cu sume la buget.

Daniela Sabău (USR)

Zona pentru sporturi extreme inaugurată în pandemie

Deși calendarul anunțat de Primărie prevedea ca ideea să devină realitate în vara anului trecut, CLM a primit și votat propunerea municipalității în decembrie 2019. Propunere care a constat de fapt într-un amendament la proiectul de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar. Iarna a trecut și în timp ce lumea se pregătea de impactul noului coronavirus, la nivel mondial se declara pandemia, la Arad viceprimarul Ionel Bulbuc (PNL) inaugura la începutul lunii martie așa-zisul skate park.

Răspundem în acest fel numeroaselor solicitări venite din partea tinerilor care își doresc în oraș o zonă dedicată sporturilor extreme. Evident că acesta este doar începutul, unul timid, ar spune unii. Avem însă în vedere amenajarea și a altor zone pentru practicanții de skateboard.

Ionel Bulbuc (PNL)

De fapt, reprezentantul administrației locale inaugura, după cum se poate vedea și din fotografii, 5 elemente pentru skating într-o secțiune din parcul Zsolt Török, provenite de la o firmă din Sebeș ce produce mobiliere de joacă în parcuri pentru copii:

  • o rampă de skateboard tip cutie prevăzută cu balustradă,
  • o rampă de skateboard tip val dublu,
  • o rampă tip şină metalică,
  • o rampă tip treaptă dublă
  • o rampă tip bordură.

Un panou de cățărat a fost adăugat în memoria alpinistului Zsolt Török după care a și fost redenumit parcul din fața Muzeului Județean. Valoarea întregii investiții a fost estimată la aproape 135.000 de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul local. De la început, secțiunea din parc a atras nemulțumiri pentru că nu este potrivită publicului care practică acest sport, adică adolescenții, pentru care elementele instalate sunt cam mici și necorespunzătoare practicării sportului.

Rămâne de văzut ce s-a întâmplat cu adevărat cu rampele și balustrada dispărute în plină zi din Arad. Și dacă acest lucru este de interes pentru arădenii tineri, care se așteptau la un skate park ca în Occident și au primit… momentan nimic.
Asfaltul lăsat în urmă după disparația micului skate park

  1. Pingback: Proiect USR Arad: Minim 5 leagăne speciale pentru copiii cu dizabilități în parcuri – Independentul
  2. Pingback: Parcul de skateboard a reapărut în Arad, la fel de tăcut cum dispăruse și cu ACELEAȘI „stricăciuni” – Independentul
  3. Pingback: Adevărata artă graffiti din Arad, departe de ochii elitiștilor locali (FOTO) – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *