Proiectele Aradului prizionere politicianismului PNL

Deşi Guvernul Orban este în funcţie din 4 noiembrie 2019, politicienii locali ai PNL s-au gândit că abia în iunie 2020 este timpul să prezinte acestuia „proiectele Aradului”. Într-o delegație politică, cu președintele filialei județene în centru, primarul-interimar al municipiului la marginea fotografiei, iar candidatul pentru funcția de primar pierdut undeva în ultimul rând, Gheorghe Falcă anunță în presa prietenă întâlnirea cu reprezentanții Executivului.

Au trecut 7 luni în care ceea ce PNL consideră că ar fi proiectele Aradului nu au fost prezentate Guvernului. După un deceniu și jumătate de când fostul primar Falcă tot încearcă să inducă ideea că dezvoltarea municipiului nu poate să aibă loc fără aportul direct al Palatului Victoria, am fi crezut că obținerea susținerii pentru anumite investiții să fi fost prioritatea administrației PNL.

Dar nu este cazul. Din contră, când problemele la pasajul din Micălaca au ajuns în ograda unui guvern PNL, Gheorghe Falcă a decis să apuce situație repede și să o arunce la nivel local, în februarie 2020 când a declarat că „problemele ivite în privinţa pasajului trebuie rezolvate la nivel local, nu la nivel de minister.” În trecut, același politician al PNL amplasa panouri electorale din bani publici acuzând guvernul PSD de incapacitatea firmei constructoare.

De ce este acțiunea „cu proiectele la Guvern” pur electorală?

Actualul europarlamentar a emis presei un comunicat în care spune că la întâlnirea cu Guvernul „am abordat o serie de teme importante pentru Arad, susținerea din fonduri europene a definitivării centurii, am discutat despre proiectele din agricultură, urmează să pregătim vizita la Arad a ministrului Agriculturii. I-am prezentat premierului proiectele noastre din domeniul sănătății și cum vom atrage 5 milioane de euro pentru Spitalul Județean. Cu ministrul Sportului am făcut analiza bazelor sportive din județ și i-am prezentat conceptul nostru pentru un centru sportiv național. Am abordat proiectele pe fonduri UE a municipalității, printre care cel care vizează str Mărului. Ne dorim ca Primăria să preia în patrimoniu poligonul MApN.

Dacă proiectele Aradului erau prioritatea filialei județene a PNL, acestea erau prezentate Guvernului Orban în 2019, dacă nu în luna când a fost învestit, cel târziu în decembrie!

Dar din nou, nu este cazul. Nu mai menționăm faptul că multe dintre proiectele enumerate (în fapt unele doar la stadiul de studiu de fezabilitate) nu au demarat pur și simplu din inactivitatea PNL la nivel local. Din 2004 încoace a avut loc prea puțină administrație și prea multă politică! Nu este de mirare că Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca, municipiile înfrățite din Alianța Vestului, au lăsat mult în urmă orașul nostru. Chiar și așa, în decembrie 2019 toți liberalii din Arad erau preocupați cu realegerea în funcția de președinte al lui Klaus Iohannis, nicidecum de centrul sportiv de pe strada Mărului. Apoi, până în martie prioritatea PNL a fost forțarea alegerilor anticipate pentru Parlament, deloc Cetatea Aradului! Singurul eveniment care a reușit să îi pună în pauză electorală a fost criza pandemiei cu noul coronavirus.

Acum, odată cu apropierea ieșirii din starea de alertă și deci și a organizării concrete a alegerilor locale, filiala PNL Arad a considerat că trebuie să obțină acest „ajutor” într-o manieră electorală. Pentru că în loc să spună ce s-a discutat punct cu punct, președintele filialei PNL anunță că fiecare temă abordată va fi prezentată „în următoarele conferințe de presă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *