Parcul Șahiștilor rămâne închis

Cu toate că parcurile au fost de mult deschise, iar din 1 iunie s-au dat drumul la terasele restaurantelor și cafenelelor, o zonă verde rămâne încă sub interdicție. Este vorba de porțiunea din Parcul Eminescu destinată iubitorilor de șah.

Aceasta a fost împrejmuită cu garduri și bandă izolatoare de căte Poliția Locală pentru a împiedica vreun jucător de șah să se instaleze și să joace o partidă rapidă în timp ce se ferea probabil de coronavirus. La un moment dat, inclusiv o mașină a polițiștilor locali era parcată lângă mesele de șah pentru a descuraja eventualii aventurieri. O măsură firească pe timpul stării de urgență.

Odată cu relaxarea anunțată chiar de președintele Klaus Iohannis, în loc să reglementeze acel spațiu așa cum au făcut-o cei din HoReCa (e drept că nu toți din oraș), Primăria Arad a ales să interzică accesul. Ceea ce este ciudat pentru că un restaurant din apropiere, fosta Perla, a redeschis acum fără o distanțare fizică considerabilă între mese. Aceasta este probabil politica administrației locale, de a închide ochii la cei care fac bani dar a fi foarte drastici când vine vorba de un serviciu gratis prestat arădenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *