Deranj pe Faleza Mureșului – stâlpii de iluminat sunt excavați

O parte din Faleza Mureșului a avut parte de un deranj de proporții în această dimineață. Stâlpii de iluminat dintre Podul Decebal și Pasarela pietonală către Ștrandul Neptun au fost excavați și lăsați la voia întâmplării. Dacă unele din bazele stâlpilor au fost lăsate în iarbă, altele au luat-o la val și au ajuns pe mal.

Având în vedere că recent, Administrația Bazinală de Apă Mureș, Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad, a solicitat municipalității arădene relocarea pomilor plantați de aceasta pe Malul Mureșului în proximitatea Podului Traian, invocând legislația în vigoare, este posibil ca episodul să se repete în cazul intervenției asupra stâlpilor de iluminat public.

Constituie contravenții în domeniul apelor următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: 31) plantarea, tăierea ori distrugerea arborilor, arbuștilor, tufelor, a culturilor perene și puieților din albiile minore și majore ale cursurilor de apă, din cuvetele lacurilor de acumulare și de pe malurile lor sau de pe baraje, diguri și din zonele de protecție a acestora.

Legea 107/1996, Articolul 87, punctul 31

Având în vedere precizările legale și faptul că intervenția asupra stâlpilor a afectat cel puțin tufele din spatele Hotelului Parc, este ușor de bănuit că autoritățile competente pot face sesizări. Rămâne de văzut dacă Primăria Arad o să își asume responsabilitatea sau se va pasa vina pe ELBA, compania care se ocupă de iluminatul public în municipiu până în anul 2040.

  1. Pingback: După 14 zile, Faleza din Arad arată tot ca după bombardament – Independentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *