Manifest pentru climă în timpul finalei Cupei Belgiene la fotbal

În finala cupei dintre AA Gent și Anderlecht, un bărbat a intrat pe terenul de fotbal și s-a legat de unul din stâlpii porții, în semn de protest. Purtând un tricou pe care era scris mesajul „Fără fotbal pe o planetă moartă”, acesta reprezintă acțiunea sa de manifest pentru climă. Activistul a fost înlăturat rapid de forțele de ordine. Acțiuni similare, atrăgând atenția asupra climei, au mai avut loc și în Regatul Unit al Marii Britanii și Germania, mai transmite presa belgiană.


În minutul 86, un bărbat a intrat pe terenul Stadionului Regele Baudouin. S-a legat cu o cravată de stâlpul drept al poartei celor de la Anderlecht. Mesajele de pe tricoul său alb erau următoarele:

  • „Fără fotbal fără o planetă moartă”
  • „Nu vor muri copiii noștri din cauza crizei climatice?”

Este vorba despre același om care a intrat pe traseu în timpul sprintului de final al Turului Flandrei. După acțiunea sa din timpul Turului Flandrei, a fost mândru de performanța sa. „Am ajuns pe marele ecran cu mesajul meu, despre asta este vorba”, a declarat el după eveniment.

Bărbatul a fost reținut de forțele de ordine și pompierii de la fața locului. Nu a vrut să părăsească terenul în liniște, așa că a fost târât în afara terenului de joc. Acțiunea din timpul finalei cupei nu a fost singulară, alți activiști pentru climă au manifestat în mod similar în timpul meciurilor de fotbal din Anglia și Germania.