USR Arad: Alianța PNL-PSD ar trebui să-și ceară scuze locuitorilor din Aradul Nou

USR Arad sprijină arădenii și luptă pentru cauza acestora, în contextul în care alianța administrației locale alege deliberat să încalce atât legea, cât și respectul pentru 60 de familii din Aradul Nou, care au fost obligate să fie victime ale sistemului PNL-PSD Arad.


Tot răul și stresul prin care au trecut locuitorii din Aradul Nou este strict vina Alianței PNL-PSD care a votat în aprilie 2021 pentru aprobarea blocurilor între case de pe strada Măcieșului/Tabacovici. Alianța PNL-PSD putea retrage proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi la acel moment pentru a fi modificat, dar nu au mișcat niciun deget pentru cele 60 de familii.

Au pus interesul de partid deasupra intereselor oamenilor din Aradul Nou. Alianța PNL-PSD ar trebui să-și ceară scuze cetățenilor din Aradul Nou pentru că i-au purtat prin avocați și plângeri timp de aproximativ un an de zile.”

Dorian Curcanu (USR), consilier local municipal

Astfel, USR Arad a sărit în sprijinul locuitorilor din cartierul Aradul Nou, depunând un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea plângerii formulate împotriva documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul Local de Urbanism (RLU) și o sesizare la Prefectura Arad.

Din mai 2021, când cele 60 de familii au depus plângerea împotriva proiectului de blocuri între case, noi au depus efort constant în CLM pentru rezolvarea problemei. USR a interpelat de două ori aparatul administrativ al primăriei legat de plângere, document care a fost băgat la sertar intenționat de către Alianța PNL-PSD.

Am depus proiect de hotărâre pentru aprobarea plângerii celor 60 de familii, în timp ce Alianța PNL-PSD a propus un proiect de respingere a plângerii. Mai mult, noi am făcut sesizare chiar și la Prefectură împotriva Primăriei Arad.”

Daniela Săbău (USR), consilier local municipal

De asemenea, un aspect pe care consilierii USR doresc să îl clarifice este faptul că informația care circulă în spațiul public, conform căreia proprietarul terenului intenționa să construiască clădiri de P+1E, este una falsă. Documentația PUZ-ului specifică clar P+2E, iar dacă intenția era construcția de P+1E, acest lucru putea fi direct trecut în documentație, încă de la început.

Grupul consilierilor locali mai menționează că cele 60 de familii din cartierul Aradul Nou reprezintă un model despre cum ar trebui cetățenii din oraș să reacționeze atunci când sunt supuși la abuzuri din partea Primăriei Arad.

Vrem să le transmitem cetățenilor Aradului că întotdeauna vor găsi în USR un partener în rezolvarea problemelor lor. În continuare vom duce luptă la baionetă împotriva proiectelor de blocuri între case. În cazul în care răsar prin oraș pancarde care semnalizează începerea de PUZ-uri de blocuri între case, rugăm cetățenii să ne contacteze”, transmite USR.

Nu este nici prima, nici ultima oară când USR va interveni în situațiile de criză a arădenilor, iar reprezentanții partidului spun că vor „fi cu ochii” pe Alianța PNL-PSD, pentru ca astfel de derapaje să nu se mai întâmple.