Alt PUZ al administrației PNL-PSD va aduce un nou calvar locuitorilor din Arad

De data asta a găsit un loc bun, în Micălaca, pe strada Podgoriei, și nu pierde ocazia de a băga oamenii în sperieți cu un nou complex de apartamente construite unde altundeva decât între casele oamenilor. Fiecare decizie a administrației PNL-PSD este, se pare, special gândită ca să creeze un nou calvar locuitorilor Aradului, precizează reprezentanții USR prin intermediul unui comunicat de presă.


Chiar dacă a existat o dezbatere publică pe tema construirii acestor blocuri, chiar dacă locuitorii din zonă, împreună cu consilierii municipali ai USR, se opun, chiar dacă există toate motivele arhitecturale și urbanistice ca aceste blocuri să nu fie construite, PNL-PSD continuă politica de calvar pentru locuitorii din Arad.

Blocurile între case crează, garantat, câteva „avantaje” majore pentru locuitorii din zonă: aglomerație mai mare în trafic, poluare crescută pentru cei care stau la casă exact din motivul contrar, disconfort urbanistic, rețele de utilități încărcate, suprapopulare, scăderea valorii terenurilor și clădirilor celor care stau la case.

Dacă mergem in particular în acest caz, densitatea existentă este una de cartier de locuințe individuale și noi am dori să păstrăm acest caracter al zonei. Prin construcția celor 700 de apartamente, densitatea populației va fi de 10-15 ori mai mare față de cea existentă, ceea ce înseamnă o supraaglomerare a zonei.

Dorian Curcanu, consilier local municipal

Reprezentanții USR continuă și punctează faptul că de când fostul prefect al Guvernului Boc, Călin Bibarț, este primar în acte, oricine din Arad se poate trezi cu un bloc deasupra casei în care locuiește. Mai mult, din cauza noului PUZ, trama stradală existentă în zonă, care face legătura între Calea Radnei și viitorul complex, nu poate prelua o încărcătură așa de mare de trafic. Administrația PNL-PSD va crea astfel mai multe ambuteiaje și va dăuna negativ mediul înconjurător.

În primul rând, mă gândesc la disconfortul resimţit de cei care au ghinionul de a locui în această zonă, de a se învecina cu aceste terenuri. Dar mă gândesc şi la viitorii proprietari de apartamente, pe care îi văd captivi în supra-aglomerarea care va fi în această zonă în care, din punctul meu de vedere, nu sunt respectate regulile de urbanism.

Daniela Săbău, consilier local municipal

În al doilea rând, orice investitor este mai mult decat bine venit in Arad, dorim construcții noi, nu ne impotrivim dreptului de a construi, dar fără să sacrificăm calitatea vieții în cartierul Micălaca, au mai punctat în dezbatere publică reprezentanții USR în Consiliul Local Municipal. Dar oare pot aștepta arădenii altceva decât haos urbanistic de la două partide care fac sau acoperă ilegalități? Este arhicunoscut faptul că fostul președinte de filială al PSD, Dorel Căprar, a ridicat ilegal o clădire de birouri la Pădurice, ajutat fiind de PNL să își acopere ilegalitățile.

USR Arad, alături de arădeni, se va opune cu toate puterile unor astfel de practici. Susținem și promovăm scrisoarea deschisă lansată de locuitorii din Micălaca. Vom continua campania „Fără Blocuri Între Case” atâta timp cât administrația PSD&PNL va continua propria lor campanie, „Nici o casă fără blocul ei!”.

Foto: cottonbro