Arad, ianuarie 2022: administrația PNL-PSD a decis plata a 5.900.000 euro într-o lună de subvenții către CET Hidrocarburi

La cele 80.000.000 de euro înghițite cu titlu de subvenții de CET Hidrocarburi Arad începând cu 2010, PSD-PNL au hotărât în ultima săptămână din ianuarie, să mai adauge încă 5.900.000 euro din bugetul local. Reprezentanții USR atrag atenția că această cheltuială se face pe fondul lipsei de investiții în sistemul de încălzire centralizat, iar faptul că iarna încă nu s-a terminat, deci mai multe șanse ca cheltuielile să crească.


Aproape 86.000.000 de euro în 11 ani și o lună. Nici un leu din acești bani nu s-a dus, în toți acești ani, pe investiții eficiente care să diminueze pierderile din rețelele de termoficare sau să crească randamentul de generare a energiei termice, subliniază reprezentanții USR.

Răspunsul administrației PSD&PNL la criza prețurilor energetice? Ca de obicei în ultimii 17 ani: mâna în buzunarul arădenilor!

USR Arad

Pierderile din aceste rețele sunt, în prezent, de 40% și cresc de la an la an. Scăderea acestor pierderi la 30% ar lăsa anual arădenilor peste 5.000.000 de euro care acum le sunt pur și simplu scoși și arși de primarul Bibarț în cazanele CET Hidrocarburi.

Atât îi costă în prezent atât pe cei branșați, cât și pe cei nebranșați la sistemul de termoficare, diferența între pierderi de 40% și de 30%. Cu planurile, strategiile și proiectele făcute de administrația Falcă-Bibarț, însă, se poate umple un tren.