Arad Free Tours a primit pentru al doilea an consecutiv premiul Tripadvisor Travelers` Choice

Arad Free Tours a primit premiului „Travelers’ Choice 2021” – „Alegerea călătorilor” pentru categoria „things to do in Arad” (adică „lucruri de făcut în Arad”). Această categorie celebrează organizațiile care oferă în mod constant experiențe fantastice călătorilor din întreaga lume, care au primit recenzii excelente din partea turiștilor pe Tripadvisor, în ultimele 12 luni. Oricât de dificil a fost anul trecut, Arad Free Tours s-a remarcat prin constanța în a oferi servicii de calitate turiștilor care au vizitat orașul.


Premiile Travelers’ Choice evidențiază locurile care sunt în mod constant excelente – oferind experiențe de calitate din nou și din nou, chiar și în timp ce se confruntă cu schimbări majore și cu noi moduri de lucru. Bazat pe un an întreg de recenzii din partea clienților, acest premiu vorbește despre serviciile excelente și experiența pe care le-au oferit diverșii agenți oaspeților în mijlocul unei pandemii.

Ceea ce a impresionat juriul este modul în care companiile s-au adaptat la aceste provocări, implementând noi măsuri de igienă, adăugând reguli de distanțare socială și utilizând tehnologia pentru a acorda prioritate siguranței oaspeților.

Pandemia de coronavirus a afectat din plin industria turismului și a trebuit să regândim puțin strategia și să încercăm să facem cât mai multe evenimente și tururi dedicate localnicilor sau turiștilor autohtoni. Așa a apărut proiectul Turist la tine acasă, pe care l-am inițiat anul trecut la Arad împreună cu Asociația Concordia, proiect care a prins atât de bine încât l-am extins anul acesta și la Timișoara.

Mario Csipai, președinte Asociația Turism Alternativ

Cu toate acestea, nu au fost neglijați nici turiștii străini și, chiar dacă solicitările au fost mai puține decât de obicei, organizatorii au reușit să păstreze un nivel ridicat al calității și astfel să primească din nou premiul prestigios. Regăsiți mai jos câteva dintre recenziile lăsate pe platforma Tripadvisr de către turiștii care au vizitat orașul alături de Arad Free Tours, în anul în curs:

  • Un tur foarte plăcut ghidat de oameni dedicați. Am avut ocazia să vizităm Sinagoga Neologă din Arad, care nu este accesibilă zilnic. Aici am fost întâmpinați cu un recital fascinant de orgă. Mulțumiri Asociației Turism Alternativ!” – Iazmina R.
  • Teo (n.n. Teodor Stoica) a fost ghidul nostru prin Arad. Este un tip prietenos și informat. În timpul turului am avut o discuție minunată despre oraș și despre cultura românească în general. De asemenea am putut pune toate întrebările noastre arzătoare despre România și în special despre Arad. A fost frumos că am avut la dispoziție un localnic să ne prezinte lucrurile. A fost o experiență grozavă!” – Eva K.
  • Un tur grozav într-un oraș la fel de grozav! Turul a fost posibil datorită unor oameni care iubesc orașul și istoria lui! Am făcut rezervarea pentru tur cu o zi înainte, fără prea multe speranțe de izbândă, având în vedere că era o zi de duminică. Din fericire am fost contactați câteva ore mai târziu și totul a fost stabilit. Experiența a fost grozavă! Recomand oricui!” – Andrew

Arad Free Tours este cel mai de succes proiect privat de promovare a orașului inițiat în anul 2013 de un grup de voluntari pasionați de istoria, arhitectura și cultura orașului. Este derulat de către Asociația Turism Alternativ.