[Cetățenii întreabă] Cum vrea Primăria Arad să monteze cu 9 milioane lei pavaje de tartan de 64 lei / mp?

Cele 4 milioane de lei pentru subvenționarea Gigacaloriei a întors pe dos întreaga lume politică locală, însă cele 9 milioane de lei pentru pavaje de tartan de 64 lei / mp – 4 bucăți nu stârnește nici un comentariu. Toată lumea s-a pus pe căpătuială sau cum?!


La începutul anului am întrebat unde sunt pardoselile tip covor de cauciuc turnat, atât de necesare pentru siguranța copiiilor, cele promise și promovate în vara lui 2020. Iar Primarul se lăuda cu inaugurarea unui nou loc de joacă pentru copii în Cartierul Alfa, care era dotat tot cu nisip!

Surpriza vine din suma enormă pe care edilul vrea să îi cheltuie din bugetul local. În regulă, documentația tehnică este necesară și manopera (chiar dacă ar putea să lucreze angajații Recons sau de la Gospodărirea Comunală), dar să cheltui 9.000.000 de lei? O sumă enormă pentru ce ar putea fi făcut cu decență.

Cu alte cuvinte, la 64 lei / mp tartan cumpărat direct din magazin (vezi foto), se pot cumpăra 140.625 mp de tartan! Și dacă ar fi jumătate din suprafață tot este enorm pentru ce există în Arad.

„Acum suntem în faza de avizare în vederea eliberării autorizației de construire. Lucrările se vor întinde pe durata a 12 luni, ceea ce înseamnă că în toamna anului viitor am putea avea mare parte din locurile de joacă amenajate cu tartan”, zice primarul actual după ce 2 ani a stat pe jilț fără să facă mare lucru. Să ținem minte termenele anunțate, ele vor fi încălcate cu siguranță, pentru a ajunge să fie tăiată panglica în campania electorală.

Până când efectiv se amplasează dalele, nisipul imprăștiat la locurile de joacă nu duce decât la ridicarea prafului care contribuie la starea de sănătate, respectiv alergii la copii care se joacă în aceste locuri făcute să fie ceva și să se poată bifa ca realizare.