Recepție oferită de Președintele Franței, Emmanuel Macron, cu ocazia întrunirii la Paris a grupului Renew Europe

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a oferit la începutul săptămânii o recepție Grupului politic Renew Europe. Acesta este al treilea grup ca mărime din Parlamentul European, numărând 98 de europarlamentari din 22 de țări, fiind, de multe ori, grupul care menține echilibrul între stânga și dreapta de la nivel european. Europarlamentarul Vlad Botoș a participat împreună cu alți europarlamentari din toată UE la eveniment.


Atmosfera cordială a fost marcată de discuții cu privire la Conferința privind Viitorul Europei, poate cel mai important pas în reformarea Uniunii Europene. Această serie de conferințe a fost susținută activ de grupul Renew, care consideră deosebit de importantă participarea tuturor cetățenilor interesați în modelarea UE.

Întâlnirea a fost și un prilej de a discuta situația delicată din Afganistan, unde NATO a trimis în ultimii 20 de ani trupe de susținere. Numeroși cetățeni europeni, medici, membrii ai diferitelor ONG-uri au fost prezenți în zonă pentru a ajuta la întărirea democrației și a drepturilor omului, iar aceștia și-au arătat îngrijorarea privind siguranța afganilor cu care au colaborat.

A fost o onoare să fiu invitat la recepția organizată de președintele Franței, Emmanuel Macron, și m-am bucurat să văd că pentru toți membrii Grupului Renew Europe prioritățile rămân aceleași: reformarea Europei pentru a fi mai aproape de cetățeanul de rând și respectul față de legi.

Vlad Botoș, europarlamentar

România trebuie să facă reforme serioase și decisive pentru a ajunge la nivelul tuturor celorlalte state membre ale Uniunii Europene atât în ce privește respectarea legilor și procedurilor legislative, cât și pentru a crește nivelul de trai pentru toți locuitorii țării.

Vlad Botoș, europarlamentar

La recepția desfășurată luni 6 septembrie 2021 ora 18:00, la Palatul Elysee, din Paris, au participat membri Parlamentului European ai Grupului Renew Europe și personalități din politica franceză. Vlad Marius Botoș, USR PLUS, va mai avea zilele acestea vizite și întâlniri oficiale la Paris printre care sunt menționate vizita la Arianespace, parte a programului european de explorare a spațiului.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al MEP Vlad-Marius Botoș, membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European.