Malul Mureșului din Micălaca 300 intră la „reconversie”

Reprezentanții Primăriei Arad și ai PNL au anunțat contractarea constructorului pentru proiectul de aproape 2 milioane euro din Micălaca zona 300. Cele 4,7 hectare de natură de pe Malul Mureșului, unde „se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu, gazon şi se va realiza un sistem de irigaţii”, este catalogat de viceprimarul Aradului drept un proiect mare, iar deputatul Sergiu Bîlcea menționează curajul de a implementa proiecte mari.


Preconizat a fi finalizat în vara anului viitor proiectul de reconversie presupune de fapt asfaltarea și plantarea unor arbuști, gazon și sistem de irigații, într-o zonă plină de natură! Se vor mai monta spații de joacă, precum și terenuri de sport. „Reconversia unui spațiu acum neamenajat într-un parc (…) este un model pe care vrem să îl propunem pentru mai multe zone ale Aradului”, a spus viceprimarul Lazăr Faur.

Amenajarea propusă va ajunge să coste 10.260.175 de lei din care 9.484.022 de lei fonduri nerambursabile. Conform planurilor de proiect multă din vegetația actuală, inclusiv copaci, ar urma să fie înlăturați pentru a face loc cărărilor asfaltate. Din fericire, dacă se respectă legislația, suprafața aflată sub 30m față de apă nu va putea fi atinsă de intervențiile buldozerelor.

Președintele PNL Municipiul Arad a precizat că „trebuie să avem curajul să punem în aplicare proiectele mari.” De precizat că proiectul de „reconversie” a fost semnat încă din 2019. Cât despre celelalte proiecte menționate de deputatul Bîlcea, trebuie subliniat că „reconfigurarea centrului Aradului” a fost respinsă de către reprezentanții PNL dacă inițiativa a venit din partea USR, iar „valorificarea Cetății” este un proiect pe care administrația locală nu a reușit să-l pornească în mai mult de 10 ani.