Artiștii din Filarmonica Arad păcăliți de Primărie? În prima rectificare din vară nu se regăsesc salariile promise

Dezbaterea din jurul Filarmonicii Arad nu pare să își găsească un deznodământ fericit pentru artiștii instituției de cultură cărora primarul municipiului le-a pus o țintă pe spate când a declarat că „angajații sunt gălăgioși”. Deși la mijloc de aprilie, când a fost votat bugetul pe anul 2021, părea că s-a găsit un compromis urmând ca în vară să fie alocate și restul de fonduri necesare pentru salarii. În prima rectificare a bugetului, sumele lipsesc cu desăvârșire.


La momentul votării bugetului municipiului Arad pe anul 2021 părea că Deși exista neîncredere față de declarațiile politicianului care ocupă fotoliul de primar începând din anul 2019, faptul că negocierile cu alte forțe politice dinaintea votului final pe buget au forțat mâna Primăriei Arad în favoarea artiștilor oferea totuși semne de optimism.

În ședința CLM din 30 iunie 2021 se regăsește o rectificare de buget dar nici un fond pentru artiștii din Filarmonică. Probabil acest subiect nu este unul de interes având în vedere că reprezentanții PNL doresc să concedieze și alți angajați din administrația locală – pe care culmea tot ei i-au angajat de-a lungul ultimilor 16 ani de când conduc municipiul Arad.

Bani pentru Școala Postliceală Sanitară

În Proiectul de Hotărâre nr. 299/2021 se suplimentează, cu suma de 506.000 lei bugetul aprobat în anul 2021 la Școala Postliceală Sanitară Arad. Și nimic altceva. „Eu prezint cifre și împreună luăm decizii. Țineți cont de două lucruri: 1. bugetul e o previziune, iar din iulie poate fi rectificat; 2. mai există și alte surse de finanțare și faceți o comparație cu banul public dat pe acest domeniu comparativ cu altele”, declara Călin Bibarț în urmă cu câteva luni.