[Cetățenii întreabă] Ce a mai inventat Primăria Arad în materie de spații verzi pe hârtie?

Pe modelul una zice – alta face, Primăria Arad s-a apucat să inventeze zone verzi prin oraș. De fapt, de câțiva ani au desenat pe hârtie spații verzi care nu existau, doar ca să dea bine la inventar ca pe vremea lui Ceaușescu. Acum doar au perfectat modelul, scriind în documente sute de metri pătrați care NU există în realitate. Iar proba video este mai mult decât evidentă!


Vedem, cu fiecare acțiune întreprinsă de primar că dezinformarea este la ea acasă în Primăria Arad. Am fost uimit să văd cum se minte însă la modul cel mai izbitor. În multiplele vopsiri ale asfaltului pe care administrația locală le numește „amenajări de parcări”, o sumă mare aferentă unei zone din Confecții a sărit în ochi!

Nu mai puțin de 793 mp de spațiu verde între un bloc de pe strada Liviu Rebreanu și canalul Mureșel!

Doar că, ce să vezi, realitatea contrazice clar primăria și hârtiile sale. După cum se vede din videoclipul de mai jos, între blocul 1 și canal nici nu se poate spune că este vorba de o asemenea suprafață, ci una mult mai mică. Poate dacă luăm tot malul Mureșelului din cartier am ajunge undeva la suprafața trecută. (Pe care oricum nu l-au amenajat cu nimic cei din administrație, în ciuda „ciorbei” reîncălzite an de an cu amenajarea Mureșului.) Însă cum se vede din inventarul celorlalte „parcări” din Confecții, avem peste 1.400 mp de zone verzi!

Putem spune că la asta se reduce și proiectul de Regenare Urbană? De 20-50 milioane euro sau lei (fostul primar și președinte de filială de partid își tot schimbă declarațiile privind costul real), jumate împrumuturi pe 20 de ani (asta este sigur), arădenii au primit : puțin asfalt, niște linii de vopsea și câteva parcări supraterane numai bune de dat amenzi pe ele

Mai există instituții? Dar cetățeni?!

Nu vorbim în doar de o minciună a unui politician. Vorbim despre documente oficiale. Deoarece invenția cu zona verde de mai sus a fost aprobată în şedinţa din 28 mai a CLM. Mai exact, HCLM 257/2021 privind aprobarea unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public privind administrarea, întreținerea și exploatarea zonelor de parcare cu plată din Municipiul Arad, a parcărilor de reședință și ridicări vehicule nr. 75.323/2019, încheiat între Municipiul Arad și SC Recons.

Ce au păzit reprezentanții arădenilor în Consiliu? Dacă nici ei nu cunosc orașul, să vorbească cu arădenii, nu să se așeze comod cu fundul pe scaunul plătit din bani publici. Până nu devenim cu adevărat cetățeni ai cetății și nu doar populație, nu se rezolvă nimica. Și cu „norocul” de a avea oameni care sunt mai mult prin excursii decât să-și îndeplinească treaba de consilieri locali, chiar nu ajungem mai bine prea curând.