Europarlamentarul Botoș despre Noua strategie industrială a UE

Economia mondială se află într-o continuă schimbare, iar industria europeană, în acest context, trebuie să se adapteze într-un mod rapid pentru a face față noilor provocări, transmite europarlamentarul Botoș. Procesul cerut de către membrii Parlamentului European încă din toamna anului trecut Comisiei Europene trebuie să capete o formă cât mai concretă axată pe circularitate, competitivitate, precum și digitalizare.


Industria Europei a fost motorul, a impulsionat modificările majore și și-a pus amprenta într-un mod evident asupra economiei mondiale. Acum industria europeană are nevoie de o altă abordare, de un alt impuls pentru a face față concurenței mondiale dar și pentru a îndeplini obiectivele noii politici europene care privesc ecologia și digitalizarea.

Noua strategie industrială va ajuta industria europeană să-și îndeplinească obiectivele pentru o industrie mai verde, mai circulară și competitivă, dar și mai digitală, subliniază reprezentantul României. Modelul de succes al alianțelor industriale la nivel european precum cel în domeniul bateriilor, al plasticului sau a microelectronicii va fi extins dorindu-se apariția unor noi alinațe industriale precum cea a hidrogenului curat sau a alianței industriilor cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Vlad Botoș (USR-PLUS), europarlamentar

Uniunea Europeană are în vedere această importantă parte a economiei europene deoarece industria reprezintă:

• 20% din valoarea adăugată totală a UE;
• 35 de milioane de locuri de muncă;
• 80% din exporturi;
• 99% din companii sunt IMM-uri.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al MEP Vlad-Marius Botoș, membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European.