[Cetățenii întreabă] Cum de „noile” parcări au ajuns să fie folosite drept locuri de joacă?
Scurtături auto sau locuri de joacă, cam asta au ajuns parcările gândite îndelung de administrația municipiului Arad după ce au decis demolarea garajelor prin multi-milionarul proiect intitulat „Regenerare Urbană”. Deși nu asta trebuiau să fie, ceea ce cu siguranță au reușit administratorii orașului este să pună în pericol viața și siguranța copiilor noștri.
Cu multă publicitate și vorbăraie politică, Regenerarea Urbană trebuia să aducă exact o REgenerare a vieții din cartiere. Doar că, așa cum am mai precizat într-un alt articol, mulți bani s-au cheltuit pe… asfalt. Spațiile verzi promise se regăsesc doar în hârtiile cu care și-au făcut reclamă electorală. În realitate, copiii ajung să se joace tot între blocuri, pe asfalt.
Din sutele de locuri de parcare asigurate prin existența garajelor (care ofereau totuși mai multă protecție pentru proprietarii automobilelor decât o parcare la sol, în aer liber) Primăria Arad a reușit performanța să adauge câteva zeci de locuri în plus, vopsind niște dungi. Și făcând asta au mai reușit un lucru: să ofere scurtături printre blocuri șoferilor grăbiți, care au ajuns drumuri principale de circulație frecventă!
Există soluții! Doar să le implementeze până nu se întâmplă o tragedie
Instalarea unor semne de circulație care să reglementeze viteza ar fi trebuit să fie deja făcută. Sau limitarea accesului doar pentru riverani. Dar pentru asta trebuie să îți pese de locuitori, nu de comisioanele din creditele de milioane de euro luate în numele tuturor arădenilor.
Chiar dacă se trece prea ușor peste faptul că ni s-au promis spații verzi și spații de joacă pentru copii în cartiere cu acest „proiect”, măcar asfaltul turnat și toată situația creată de autorități să nu ducă la o tragedie. Că este evident pentru toți locuitorii din aceste zone „regenerate” că de vină pentru crearea condițiilor periculoase este Primăria Arad.