Serviciul de exploatare al stadionului Francisc Neuman, modificat conform cu recomandările suporterilor UTA

Solicitările exprimate de suporteri și de reprezentanții clubului UTA au fost introduse prin amendamente ale USR PLUS în hotărârea CLM prin care Recons este desemnat administrator al Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman. Printre prevederi se numără și un plan al lucrărilor de remediere a defecțiunilor și neconformităților indentificate după recepția făcută anul trecut, înainte de alegerile locale.


În ședința CLM de vinerea trecută, proiectul de hotărâre prin care a fost aprobată documentația de atribuire prin concesiune a administrării Stadionului Municipal – Arena Francisc Neuman către societatea administrației locale Recons SA, a fost modificat prin amendamentele depuse de reprezentanții USR PLUS. Aceste propuneri au fost formulate în urma unor consultări cu reprezentanții suporterilor echipei de fotbal UTA dar și cu angajații Primăriei Arad.

În urma introducerii recomandărilor făcute în varianta finală a hotărârii Consiliului Local Municipal, Recons SA va trebui să prezinte un plan de lucrări privind activitatea de administrare, întreținere și exploatare a Stadionului Municipal care va cuprinde:

  • numărul angajaților, calificarea acestora, tipul și frecvența acțiunilor pe care aceștia le vor îndeplini,
  • o listă a echipamentelor și utilajelor care vor fi folosite de aceștia,
  • o descriere a acțiunilor prestate pentru întreținerea și exploatarea în bune condiții a stadionului;

Atât clubul UTA cât și suporterii au formulat o serie de observații privitoare la contractul, caietul de sarcini și regulamentul prin care se atribuie Recons SA serviciul de exploatare a stadionului, observații care nu se regăseau în proiectul prezentat consilierilor.

Florin Stana (USR PLUS), consilier local municipal

De asemenea, societății care va administra de acum încolo Stadionul i se cere un plan al lucrărilor de remediere a defecțiunilor și neconformităților identificate la Stadionul Municipal, în termen de 15 zile de la preluarea sa, precum și o procedură de valorificare prin închiriere a Stadionului Municipal și a spațiilor aferente, în vederea aprobării de către Consiliul Local al Municipiului Arad.

Trebuie precizat că Regulamentul serviciului de administrare întreținere și exploatare a Stadionului Municipal va asigura prioritatea activităților și competițiilor organizate de cluburile sportive profesioniste, conform ierarhiei și nivelului competițional.