Scriitorii arădeni invitați să-și digitalizeze cărțile la Biblioteca Județeană

Un mesaj în atenția scriitorilor arădeni profesioniști a fost publicat de către reprezentanții Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad. Aceștia sunt invitați să se alăture efortului bibliotecii de a transforma în format electronic toate cărțile scrise în județ și nu numai.


Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” Arad a pornit, în ultimii ani, o amplă campanie de promovare, arhivare și recuperare prin digitalizare a cărților literaturii arădene și transformarea acestora în e-book-uri, care să fie la îndemâna cititorilot de pretutindeni. În această idee, scriitorii au fost invitați să-și aducă cărțile la bibliotecă în vederea conversiei electronice a cărților tipărite. Nu se precizează vreo limită a volumelor sau

Vă invităm să ne susțineți în acest proiect de promovare și de salvare a culturii arădene.

Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” (finalizat în 2018) a fost coordonat și implementat de Biblioteca Județeană “Alexandru D. Xenopol” Arad și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Dedicat scriitorilor și cititorilor, proiectulare ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop au fost dezvoltate următoarele servicii online:

  • Baza de date online cu autorii și operele literare arădene (accesibilă la adresa https://literatura.bibliotecaarad.ro) unde publicul poate regăsi informații biografice și bibliografice, inclusiv legături web de unde pot accesa, împrumuta sau achiziționa lucrările literare arădene contemporane.
  • Serviciul și platforma de auto-publicare în mediul online adresat autorilor (accesibil gratuit la adresa https://autopublicare.bibliotecaarad.ro) prin intermediul căruia autorii pot tehnoredacta, exporta în format PDF sau EPUB și apoi publica lucrări literare pe aplicația web de ebook-uri.
  • Aplicație web de ebook-uri (accesibilă la adresa https://ebook.bibliotecaarad.ro) care stochează și gestionează cărțile electronice realizate prin intermediul platformei de auto-publicare și afișază cărțile electronice în web browser sau pe dispozitivele ebook reader.