USR PLUS: Cât ne costă Centrul Municipal de Cultură Arad?

Odată cu publicarea proiectului de buget pentru anul 2021 de către Primăria Arad, reprezentanții USR PLUS au încurajat participarea cetățenilor la formularea de amendamente referitoare la alocarea banilor publici. În aceste zile arădenilor li se propun spre analiză bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad (CMCA), instituție care decide ce evenimente sau organizații neguvernamentale primesc bani pentru a îmbogăți viața culturală, sportivă, religioasă și de tineret a municipiului.


Bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad propus spre adoptare de către Primăria Arad este de 17 milioane de lei. Instituția va cheltui 2,44 milioane de lei pentru a achita salariile personalului (aproximativ 30 de angajați), cu ajutorul căruia va efectua evaluarea și selecția proiectelor depuse pentru diverse activități sportive (6 milioane de lei), culturale (1 milion de lei) și de tineret (750 de mii de lei).

USR PLUS precizează că se mai alocă un milion de lei pentru sprijinul cultelor religioase, în timp ce o sumă mică (168 mii lei) va merge către investiții. Angajații CMCA ar urma să mai administreze și evenimentele cuprinse în Programul cultural general al CMC, evenimente cu un buget total de 4 milioane de lei:

Reprezentanții USR PLUS așteaptă arădenii să își exprime opinia asupra modului de alocare a tuturor banilor detaliați mai sus.