Garda de Mediu a dispus igienizarea mai multor terenuri din Arad după sesizarea senatorului Vlad (USR PLUS)

Mai multe sesizări au fost transmise către Garda de Mediu Arad de senatorul USR PLUS, Sergiu Cosmin Vlad. În urma acestora, un teren adiacent DN 79A, dintre localitățile Ineu și Bocsig a fost deja curățat. Totodată, s-a dispus Primăriei Arad igienizarea unei suprafețe de 5 hectare din zona balastierei Micălaca.


Situația terenului adiacent drumului care leagă Ineul de Bocsig a fost semnalată de colega mea Mihaela Gărdău, președinta USR Dezna. În același timp, un articol apărut în presa arădeană mi-a atras atenția asupra situației din Micălaca”, a declarat Sergiu Cosmin Vlad, senator USR PLUS. În opinia parlamentarului arădean, instituțiile statului, în special Garda de Mediu, trebuie să-și facă datoria și să impună igienizarea zonelor poluate cu deșeuri.

Reprezentantul USR PLUS aduce drept exemplu pozitiv acțiunea colegilor din București care a condus la reducerea semnificativă a poluării aerului. Aceeași fermitate se dorește și la Arad, însă din păcate sunt autorități publice, primării cu precădere, care tolerează abandonarea gunoiului în natură. Din acest motiv, sistemul județean integrat de gestionare a deșeurilor este ineficient în numeroase localități, unde locuitorii nu încheie contracte de salubritate, preferând această alternativă ilegală.

DN 79A, între Ineu și Bocsig

Voi continua să semnalez toate neregulile privitoare la mediu și să fac presiuni asupra autorităților, pentru a se lua măsuri.

Sergiu Cosmin Vlad (USR PLUS), senator

Parlamentarul îi roagă pe cetățenii care observă nereguli privind poluarea și distrugerii mediului înconjurător să îi comunice astfel de situații la adresa de e-mail: usr.arad@gmail.com, cu o localizare cât mai precisă și fotografii descriptive a circumstanței întâlnite în teren.