Reabilitarea Policlinicii CFR din Arad, asumată de Bîlcea (deputat PNL) însă inițiată de Fifor (deputat PSD)

Se lucrează la Policlinica CFR, o investiție pentru sănătatea arădenilor, astfel și-a început deptuatul PNL descrierea unei lucrări de reabilitare a infrastructurii spitalicești. Însă la această propoziție s-ar rezuma adevărul pentru că în continuare Sergiu Bîlcea spune că investiția în clădirea aflată sub administrarea Ministerului Apărării a fost blocată de PSD, lucru contrazis de documentul publicat de fostul ministru și actual deputat, Mihai Fifor.


Începând din anul 2011, municipalitatea din Arad a pasat responsabilitatea infrastructurii spitalicești către Consiliul Județean Arad, al cărui vicepreședinte a fost Sergiu Bîlcea până în decembrie 2020. Momentan acesta este membru al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților și susține modernizarea acestei unități medicale aflate în subordinea MApN. „Am deblocat acest proiect pe care PSD l-a ținut la stadiul de promisiune neonorată. Clădirea veche va fi transformată până la finalul anului într-o unitate medicală modernă”, precizează parlamentarul PNL.

Din anul 2014 în locația invocată nu s-au mai desfășurat activități medicale, clădirea fiind dezafectată. Valoarea contractului de reabilitare ar fi de 3.970.117 lei + TVA, iar lucrările vizează consolidarea clădirii, renovarea totală, montarea unui termosistem pentru izolare termică, tâmplărie, lift, mobilier, sistem de termoficare, cu termen de finalizare 3 noiembrie 2021.

Deputatul PSD, Mihai Fifor, publică însă un document din 2018 prin care se arată că în mandatul său la șefia MApN, imobilul Policlinicii CFR din municipiul Arad a fost preluat din administrarea Ministerului Transporturilor cu scopul de a fi repus în funcțiune. Nota de fundamentare este avizată favorabil de Ministrul Transporturilor, Ministrul Sănătății, Ministrul Finanțelor Publice, respectiv Ministrul Justiției.

Tocmai pentru că am intuit mizerii ca cea de azi a domnului Bîlcea, am căutat ca nimeni din administrația locala arădeană, nici Cionca, nici Bîlcea, nici Bibarț, nici măcar Falcă, să nu aibă nicio șansă să se atingă de noua investiție, așa că am plasat Policlinica sub comanda Spitalului Militar Timișoara”, explică fostul ministru, subliniind că Bîlcea nu are nicio legătură sau merit cu investițiile Armatei la Arad.