Proiectele USR PLUS pentru municipiul Arad prezentate viceprim-ministrului Barna

Liderul consilierilor locali ai alianței USR PLUS, Florin Stana, a prezentat viceprim-ministrului Dan Barna proiectele susținute de formațiunea politică pentru municipiul Arad. Cei doi au avut un dialog în care reprezentantul Guvernului ar fi oferit sprijin inițiativelor locale.


În cadrul unei întrevederi care a avut loc la Palatul Victoria, reprezentantul USR PLUS a expus principalele proiecte din programul local cu care aceștia s-au prezentat în fața alegătorilor în toamna anului 2020. Astfel, s-a obținut confirmarea că aceste proiecte vor fi sprijinite la nivel central, cu condiția ca ele să aibă o planificare corespunzătoare.

Ne-am angajat să susținem aceste proiecte în fața factorilor de decizie din guvern deoarece realizarea lor depinde în bună măsură de asigurarea finanțării. Din punctul nostru de vedere, alternativa corectă pentru Arad este să apelăm la fonduri nerambursabile, în locul creditării cu care ne-am obișnuit în trecut.

Florin Stana (USR PLUS)

Reprezentantul municipal a pornit discuția cu Dan Barna de la viziunea USR PLUS pentru Arad, care trebuie să devină un oraș dinamic, un oraș care își pune în valoare cetatea, ștrandul, patrimoniul construit, poziția geografică. Oportunitățile acestea trebuie dublate de servicii publice de calitate, consideră Stana. Acestea ar fi școli și spitale dotate și administrate la nivelul secolului XXI, curățenie, siguranță, trafic civilizat, dar și posibilități de petrecere a timpului liber.

Este o abordare similară cu cea a viceprim-ministrului Dan Barna și a miniștrilor USR PLUS: să reformăm administrația, de la nivel guvernamental la nivel local. Avem o oportunitate deosebită în anii care urmează, de a folosi bani europeni pentru reformă și pentru dezvoltare și nu trebuie să o ratăm.

Florin Stana (USR PLUS)

Condiția pentru ca aceste planuri să devină realitate este ca ele să fie proiectate și apoi implementate cu responsabilitate. Trebuie deschise lucrările publice către antreprenori serioși, care înțeleg să respecte termene, condiții de calitate și preț, subliniază reprezentanții USR PLUS care reiterează că acesta este angajamentul pentru care și-ar asuma să fie parte a executivului local.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al grupului consilierilor municipali USR PLUS Arad.