Primăria Arad și Poliția Locală criticate (din nou) pentru confiscarea banilor oamenilor care cerșesc

Deși nu este la prima acțiune de acest fel, confiscarea banilor de către Poliția Locală de la oamenii care cerșesc în municipiul Arad a stârnit nemulțumirea mai multor cetățeni. Aceștia au reacționat critic la postarea publicată de contul Primăriei Arad în social media, iar reprezentanții administrației locale răspunde defensiv, chiar acuzator la adresa „mentalității de încurajare a cerșetoriei”.


Între postările privind discursurile și vizitele lui Călin Bibarț la diverse asociații caritabile, contul de pe Facebook al Primăriei Municipiului Arad publică diverse activități ale Direcției Generale Poliția Locală. Ultima care a stârnit criticile arădenilor prezintă „captura” polițiștilor locali de la o persoană care a cerșit în oraș.

Suma de 113 lei este folosită drept argument pentru a descuraja pe arădeni a mai oferi bani celor care apelează la mila lor. Ceea ce Primăria Arad a dorit să prezinte ca fiind „un apel” la cetățeni să nu mai ofere acești bani, se transformă într-o mustrare a acestei preocupări pentru sume mici, când criminalitatea altor activității este mare în oraș!

Arădenii critică Poliția Locală că se ocupă de oameni care cerșesc sau locuiesc pe străzi în loc să lupte cu traficanții de țigări, persoanele violente din anumite zone din oraș sau chiar de corupția din instituțiile locale.

Responsabilii din spatele paginii de Facebook a Primăriei Arad nu adresează criticile în mod constructiv și diplomatic, ci cataloghează orice reacție ca fiind „mentalitate de încurajare a cerșetoriei”. Răspunsurile celor din administrația locală este chiar defensiv, persoana din spatele tastaturii scriind chiar „ce ar fi trebuit făcut? Premiați? Pentru că unii oameni apți de muncă preferă să stea cu mâna întinsă decât să muncească?