Europarlamentarul Botoș ales raportor al comisiei de Dezvoltare Regională în ce privește infrastructura energetică

În perioada financiară 2021-2027 Green Deal (Pactul Ecologic) va influența aproape toate domeniile în care se poate obține finanțare, cu atât mai mult domeniul energetic. Europarlamentarul USR PLUS, Vlad Botoș, a fost ales drept raportor al comisiei REGI (Dezvoltare Regională) din cadrul Parlamentului European în ce privește infrastructura energică, un domeniu care va fi unul dintre cele mai puternic influențate de noile reglementări ecologice.

„Va fi unul dintre domeniile care vor trebui să fie serios restructurate. Este, așadar important să vedem legătura dintre fondurile europene și acest domeniu, mai ales că vorbim despre o infrastructură care în România nu este tocmai modernă, iar în unele regiuni lipsește cu desăvârșire. Situația este destul de gravă dacă vorbim despre infrastructura pentru gaz”, informează Vlad Botoș.

Pentru întocmirea acestei opinii europarlamentarul spune că va consulta colegii din România, specialiști în domeniu, dar fiind o opinie care se referă la întreaga Uniune Europeană, va avea discuții punctuale și cu colegii și specialiștii din alte state membre.

Am întâlnit deja idei extrem de interesante pe această temă, cum ar fi crearea de infrastructură pentru stocarea și transportul energiei la nivelul Uniunii Europene, prin care energia regenerabilă să fie transportată din zonele în care este mai ușor de obținut în cele care nu dispun de astfel de resurse. Trebuie să fim deschiși către ideile noi, către inovație în acest domeniu, fără a uita partea practică a lucrurilor, latura socială și siguranța energetică a statelor membre și a Uniunii Europene”, declară Vlad Botoș.

Tocmai pentru că sunt multe aspecte de luat în considerare atunci când vorbim despre energie și despre infrastructura energetică, europarlamentarul român este convins că acest raport va fi unul interesant, care va stârni serioase dezbateri cu specialiștii din domeniu, mai ales că este un domeniu care stârnește destul de multe pasiuni.

Am fost aleși să facem treabă, iar dosarele dificile sunt o provocare pe care o acceptăm cu drag.

Vlad Botoș (USR PLUS), europarlamentar

Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al MEP Vlad-Marius Botoș, membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European.