„Bă, dispăreți deaicea”, primarul Bibarț către oameni amărâți din Arad care intrau în filmarea sa

Deși încearcă să pară un primar preocupat de treburile gospodărești, Călin Bibarț reușește și arată contrariul. După ce a fost apostrofat de arădeni pentru inconsecvența acțiunilor de deszăpezire acesta s-a filmat eliberând un trotuar de zăpada proaspăt așezată. După ce Primăria Arad a fost criticată pentru o plantare nepotrivită, reprezentantul PNL a început săptămâna în forță cu o „eliberare” a spațiului verde din mijlocului Bulevardului Revoluției de o construcție dezafectată. Ceea ce s-a văzut însă pe filmarea publicată de primar cu descrierea „Demolare și refacere spațiu verde” este atitudinea jignitoare a acestuia față de presupuși oameni ai străzii care trebuiau să își adune bagajele depozitate în acea construcție și să plece.

Nici o urmă de servicii sociale. Nici măcar de polițiștii locali care se lăudau cu amenzile date unor amărâți fără adăpost. Doar vorbele jignitoare ale unui politician în prim plan și un buldozer pe fundal.

Primăria Arad a prezentat, în direct, acțiunea de demolare a construcției vechi din zona Libelula care fusese folosită drept toaletă publică. Călin Bibarț este citat declarând că în primăvară urmează „să începem lucrările la o nouă toaletă publică, modernă, adaptată şi pentru persoanele cu dizabilități”. Pe filmarea în direct se aude însă cum edilul folosește un limbaj grosolan referindu-se la presupuși oameni fără adăpost care utilizau construcția pentru a-și adăposti câteva posesiuni.

Aveam și niște locatari aici la care le-am dat viteză să-și ia bagajele și… continuă demolarea

Descrie senin primarul Bibarț situația, nu înainte de a le spune câtorva persoane să dispară din cadru. Situată lângă stația de tramvai, ceea ce era evident o locație insalubră, construcția a fost dărâmată de către autorități cu mulți ani întârziere. În loc să procedeze într-o manieră umană față de cei găsiți în construcție, primarul a arătat adevărata atitudine față de oamenii amărâți din Arad.