Primăria Arad încearcă a 3-a oară să forțeze aprobarea evaluării managementului Filarmonicii

În ședința din 21 ianuarie, conducerea administrației locale încearcă să forțeze din nou Consiliul Local Municipal să aprobe evaluarea lui Doru Orban, după ce consilierii municipali au respins deja de 2 ori rezultatul managerial aferent perioadei 2018 – 2020 în fruntea Filarmonicii Arad.

Proiectul de hotărâre nr. 4/2021 privind aprobarea rezultatului evaluării finale a managementului la Filarmonica Arad (iniţiativa primarului) se va afla pe masa consilierilor municipali în această săptămâna. La ultima respingere, de la finele anului 2020, reprezentanții administrației locale subliniau faptul că nu se precizează în legislație ce trebuie făcut în eventualitatea în care membrii CLM nu își dau acordul asupra celor evaluate.

Logica ar spune că trebuie considerat neaprobat proiectul (așa cum se face cu orice proiect de hotărâre. Și începută procedura pentru găsirea unui alt manager. Sau refăcută comisia și întreaga procedură de evaluare. Politica are însă altă părere, iar ca atare, Primăria Arad forțează aprobarea!

În momentul în care comisia de evaluare a fost alcătuită, majoritatea PNL în Consiliul Local Municipal era puternică. Cu alte cuvinte, vocea administrației era aceeași, iar voința Primăriei se traducea în cea a CLM. După alegerile locale, arădenii au decis să întrerupă această practică, iar ca atare majoritatea PNL nu mai este așa solidă, liberalii fiind nevoiți să se bazeze pe voturile UDMR și ale PMP dacă doresc să decidă ceva.

Doru Orban și managementul său asupra Filarmonicii Arad din ultimii 3 ani pare să fie un subiect pe care celelalte formațiuni politice reprezentate în Consiliu nu sunt de acord cu viziunea administrației și consilierilor PNL+UDMR.

Așadar, ieșirea din acest blocaj rezidă nu în forțarea aprobării cu fiecare reuniune a CLM, ci în constatarea neaprobării sau reluarea procedurii de evaluare a managementului Filarmonicii Arad.