Cinema Arta rămâne închisă deși alte instituții de cultură din Arad și-au reluat activitatea cu publicul

Chiar dacă instituții de cultură precum Teatrul Clasic sau Filarmonica și-au reluat activitatea cu publicul încă de la începutul anului, datorită scăderii numărului de infectări cu coronavirus, Cinema Arta rămâne închisă. Populara destinație pentru filme, cinematograful din centrul Aradului stă închis de aproape 3 luni.

Din 15 octombrie Cinema Arta sunt suspendate toate proiecțiile programate. La începutul anului, în loc să se alăture celorlalte instituții care desfășoară activități în sălile de spectacol cu până la 30% din capacitatea totală, administratorii cinematografului rememorează anul 2020 și momentele în care s-au putut organiza proiecții de filme, în curtea imobilului.

Până ne vom revedea la Cinema Arta, vă transmitem salutările noastre, multă sănătate și un week-end liniștit”, scria în mesajul publicat în octombrie 2020. De atunci nu au mai avut loc spectacole cu prezența publicului. Deși se puteau organiza, cum a mai fost cazul pe parcursul anului trecut, proiecții în care au fost aplicate măsuri de distanțare fizică a spectatorilor.

Administrația locală a oferit semnale confuze când a fost vorba de artiștii Filarmonicii sau Teatrului, primarul insistând cu trecerea în șomaj tehnic al acestora la finalul anului 2020. Cu bugetul pe anul 2021 în elaborare, care va fi atitudinea celor care conduc destinele culturii locale? Despre angajații cinematografului Arta și al celorlalte din municipiu nu s-a discutat pentru că sunt puțini în comparație cu celelalte instituții mai populare, însă activitatea culturală pe care o desfășoară rămâne totuși importantă.