Europarlamentarul Vlad Botoș se retrage de la președinția filialei județene USR Arad

Poate mai mult ca niciodată ne dăm seama zilele acestea de importanța ca fiecare dintre noi să apere democrația, evenimentele care au avut loc acum câteva zile în SUA arătând că până și cea mai stabilă democrație din lume trebuie să fie pregătită să respingă asalturile extremiștilor indiferent de la ce nivel vin acestea. Cu acest preambul, europarlamentarul Vlad Botoș anunță că este momentul să se retragă din funcția de președinte al filialei județene USR Arad și să înceapă să colaboreze mai mult cu fiecare dintre membrii și cu colegii din întreaga țară, din poziția de europarlamentar.

Deși este important ca noi, fiecare dintre noi, să ne facem datoria, este chiar mai important să avem o clasă politică ce acceptă că funcțiile de conducere nu sunt un dat veșnic, că trebuie să știe să renunțe la putere chiar dacă nu renunță la vocația și la implicarea socială. Datoria democrației este o datorie a noastră, a tuturor celor implicați politic, chiar dacă suntem în funcții mai importante sau mai puțin importante. Tocmai din acest motiv am anunțat încă din toamna anului trecut că nu voi mai candida pentru un nou mandat la președinția filialei județene USR Arad”, declară Vlad Botoș în mesajul transmis colegilor săi.

Nici nu se pune vreun moment problema ca acesta să părăsească sau să nu se mai implice în viața filialei, dar o va face din altă poziție – cea de membru în Biroul Național USR / Birourilor Naționale Reunite USR PLUS, de europarlamentar, de coleg de partid. Vlad Botoș subliniază că este mult de lucru și eforturile reale abia acum încep, când este în față un nou drum, cel al faptelor, al transpunerii ideilor USR în realitate.

Europarlamentarul spune că a cultivat și învățat continuu arta negocierii și a compromisului în ultimii 4 ani, și că pentru a câștiga trebuie să muncești teribil de mult, trebuie să fii dispus să-i asculți și să înveți și de la cei care au alte opinii. Botoș se pronunță mândru de munca depusă de echipă, de toți colegii care și-au adus aportul la creșterea USR ca partid, indiferent că acum mai sunt sau nu implicați în politică.

De la 14 membri la 1.300 și prezență în tot județul

Vlad Botoș a deținut funcția de președinte al filialei județene timp de 4 ani, coordonând filiala în poate cea mai grea perioadă din viața unei organizații și anume cea de înființare, creștere, consolidare, organizare și maturizare. Două mandate în care a încercat să crească filiala și să ducă în toate localitățile din județul Arad prezența USR și mesajul politic al reformei.

USR Arad în decembrie 2016

Filiala construită a reușit să aibă doi parlamentari și un europarlamentar, care să ducă viziunea Aradului în Parlamentul României și în Parlamentul European. Reușita este pusă de către Botoș pe seama echipei, fiind convins că și de aici înainte vor reuși tot ca echipă, să crească și să devină din ce în ce mai buni.

Vă mulțumesc tuturor pentru acești patru ani grei, epuizanți de multe ori, dar frumoși. Patru ani în care am demonstrat și în județul Arad că SE POATE să schimbi mentalități, să creezi de la ZERO o organizație puternică, care să schimbe modul de a face politică și administrație!

Vlad Botoș

La nivel local, USR are o prezență considerabilă în Consiliul Local Municipal al Aradului, prin cei 7 consilieri, are de asemenea 5 consilieri județeni și consilieri locali în multe dintre localitățile județului nostru. Au ajuns de la 14 membri la peste 1.300 de oameni dornici să se implice la toate nivelurile, capabili să fie parte, cât de mică, a reformei de care România are atât de mare nevoie.

Implicare pentru toți cetățenii din poziția de europarlamentar

Având în vedere că partidul a ajuns la guvernarea țării, trebuie să privească către viitor, iar membrii săi să se gândească cum poate fiecare să își aducă cel mai bine contribuția la ridicarea României. Botoș consideră că acest lucru se poate face prin fapte mari, precum o fac miniștrii, dar nu trebuie să fie uitate nici faptele mărunte, „pentru că schimbarea în bine a țării noastre poate începe numai de la nivel local, de la fiecare sat, comună, oraș care fac viața mai ușoară și mai frumoasă pentru locuitorii lor.

În calitate de europarlamentar acesta și-a luat angajamentul de a-i reprezenta pe toți românii și europenii, nu doar pe arădeni. Și-a luat angajamentul de a fi alături de fiecare primar, de fiecare consilier care va dori să aducă nu doar bani europeni, dar și o viziune europeană în localitatea lui. Botoș consideră că este de datoria lui să se dedică acestui angajament mult mai mult, mai ales acum când bugetul multianual al Uniunii Europene a fost adoptat în Parlamentul European, iar informațiile și ajutorul efectiv vor avea o atât de mare importanță.

Avem multă treabă, avem de (re)construit o țară. Haideți să o facem fiecare din pozițiile noastre, haideți să ne aducem fiecare aportul așa cum putem și cum știm mai bine și mai ales haideți să fim echipa de care Aradul și România au nevoie.

Vlad Botoș

Răzvan Anghel, președinte interimar până la alegerile comune USR și PLUS

Răzvan Anghel, vicepreședinte al USR Arad, este cel care va conduce, conform statutului, filiala județeană USR Arad din funcția de președinte interimar până la alegerile comune, USR și PLUS. Cu experiență în domeniul antreprenorial și digital, Anghel este unul dintre cei care a pus bazele USR Arad împreună cu Botoș și ceilalți colegi fondatori, și-a dedicat tot timpul disponibil creșterii acestei organizații și a USR PLUS în general. În calitate de consilier județean, se află în directă legătură cu toate filialele locale din Arad. Vlad Botoș îi oferă întreg sprijinul său și este convins că va reuși să îi reprezinte pe toți membrii cu succes.