Situație ciudată în CJ Arad: consilier votat vice-președinte al comisiei de urbanism chiar dacă nu îl interesa poziția

Comisia de administrare a serviciilor publice, amenajarea teritoriului și urbanism din Consiliul Județean Arad a avut în această săptămână o schimbare a vice-președintelui. Conform consilierului județean Răzvan Anghel (USR PLUS), opțiunea PNL pentru conducerea comisiei de specialitate a fost reprezentată de un fost fotbalist al UTA, în detrimentul unui inginer proiectant de drumuri.

Propunerea USR PLUS pentru vicepreședinția Comisiei de administrare a serviciilor publice, amenajarea teritoriului și urbanism era Samuel Luca, inginer proiectant de drumuri și s-ar fi potrivit perfect în peisaj. Deși sunt colegi de guvernare, reprezentanții PNL nu au fost de acord cu un vice-președinte USR PLUS ci cu unul de la PRO România. Mai mult decât atât, reprezentantul partidului lui Victor Ponta, ar fi declarat că nu îl interesează funcția și că acesta poate să cedeze locul în fața consilierului Luca.

Colegii de la PNL l-au preferat și impus totuși pe un domn de la PRO România, chiar dacă nu e de specialitate, chiar și după ce acesta s-a oferit să ne cedeze locul, specificând că nu-l interesează absolut deloc”, a relatat situația pe contul de social media Răzvan Anghel (USR PLUS).

Motivele din spatele opțiunii PNL pentru Alin Gligor, fost fotbalist al UTA, plecat cu scandal de la club cu ani în urmă și recent ajuns în politică în partidul condus de Victor Ponta, nu sunt cunoscute. Un posibil răspuns este oferit de către Anghel care spune că „domnul de la PRO România nu pune niciodată întrebări și votează întotdeauna cum trebuie”, spre deosebire de reprezentanții USR PLUS din Consiliul Județean Arad.

Componența Comisiei de administrare a serviciilor publice, amenajarea teritoriului și urbanism

Numele și prenumeleApartenența politică
Stanca Dorin-MarcelPNL
Crişan IoanPNL
Crişan Corina-AnkaPNL
Luca SamuelUSR-PLUS
Anghel Răzvan-PaulUSR-PLUS
Gligor Alin-SorinPRO-România
Lucaci Cornel-ŞtefanPSLC-PSD