Cu o întârziere de 4 ani Primăria Arad reface în sfârșit stadionul CSȘ Gloria din Subcetate?

După data de 7 martie 2016, stadionul din Subcetate, pregătit de administrația locală pentru „Cupa Europeană pentru aruncări de iarnă”, trebuia predat de către aceasta în starea inițială Clubului Sportiv Școlar Gloria. Prevederile contractului dintre Primăria Arad și CSȘ au fost însă ignorate cu bună știință timp de mulți ani. Acum, se pare că au loc în final lucrările de refacere necesare stadionului.

Mai mult, după ce nu și-a respectat angajamentele, Primăria Arad a încercat să preia concesiunea din grija Clubului! Încă din 2017 procesul a fost pierdut de către administrație, însă pe stadionul din Subcetate care aduna odinioară sute de tineri sportivi și părinții acestora, trona betonul și celelalte amenajări specifice sporturilor de aruncat și nu fotbalului.

În ședința din 30 ianuarie 2018, fostul primar Gheorghe Falcă chiar preciza că nu dorește să readucă stadionul la forma inițială. Cu alte cuvinte, nu dorea respectarea unui contract scris între Primăria Arad și Clubul Sportiv Școlar Gloria. Lucru care îl făcuse pe consilierul municipal independent de la acea vreme, Marin Lupaș, să nu voteze bugetul local, fostul președinte al UTA din anii 2000 fiind preocupat de soarta terenului încă din primăvara anului 2016.

Anul 2020 a adus o așa-zisă schimbare a șefului administrației locale prin alegerea lui Călin Bibarț la Primăria Arad, chiar dacă tot PNL-ul condus de Gheorghe Falcă decide ce se petrece în administrația din municipiu cum a fost cazul recent al alegerii viceprimarilor. La stadionul din Subcetate se poate observa însă o tentă de schimbare, lucrări pentru înlăturarea amenajărilor din 2016 fiind efectuate.

Rămâne ca administrația să nu își repare doar greșelile care au făcut ca terenul să nu fie utilizabil pentru competiții timp de aproape 4 ani de zile, ci să aducă stadionul la un standard normal, să repare gardurile distruse, să instaleze o tribună serioasă și să regazoneze astfel încât meciurile de fotbal să poată avea din nou loc în Subcetate.