Păcălit şi trădat de Flavius Măduța, drumul lui Lupaș alături de PRO România se încheie

Fostul consilier municipal independent anunță despărțirea de PRO România Arad, motivându-şi decizia şi de faptul că a fost trădat de Flavius Măduța, coordonatorul filialei județene. Cifrele de la alegerile locale au arătat un probabil sabotaj din partea propriei formațiuni politice, însă Lupaș aduce în discuție și alte lucruri neștiute publicului arădean, petrecute în 2019 și 2020, care ar face trădarea mai puțin surprinzătoare.

Mă delimitez total de PRO România şi fac un pas în spate din politică. Minciunile lui Flavius Măduța şi trădarea acestuia în campania locală pe municipiu au ajutat la luarea acestei decizii. Mă despart de această formațiune politică cu dezamăgire, pentru că putea fi mai mult decât un vehicul care să servească interesele unui singur om ceea ce s-a dovedit a fi până la urmă.

Marin Lupaş

Lupaș își cere scuze arădenilor pentru că nu a putut face mai mult pentru ei. „Probabil trebuia să continui pe drumul independent şi să nu mă asociez cu oamenii care au dovedit în trecut că trădarea este a doua lor natură. Am crezut în a doua şansă. Din păcate, am fost trădat şi eu. Sper că arădenii vor chibzui mai bine deciziile la vot decât am făcut eu cu PRO România”, a atras atenția fostul consilier independent.

Principalele motive care au dus la decizia de despărțire:

interzicerea formării unor echipe de campanie în municipiu şi blocarea de către coordonatorul județean al desfăşurării unei campanii electorale în cartiere sau în piețe publice;
ascunderea din partea aceleiași conduceri județene a invitațiilor la dezbaterile televizate privind alegerea autorităților locale;
– mobilizarea din partea lui Flavius Măduța a 388 oameni din municipiu pentru a vota lista partidului la Consiliul Județean şi a nu vota lista la Consiliul Local;

Marin Lupaş spune că sunt multe motive secundare pe care le-ar putea invoca, cum ar fi răspândirea zvonurilor din partea lui Măduța încă din toamna trecută că domnul Lupaş ar fi trecut la PNL.

Adică eu, care m-am luptat public cu regimul lui Falcă (PNL) de un deceniu sunt acuzat de Măduță care se ascunde de 5 ani de zile de orice critică a arădenilor?! Am trecut peste minciuni, Măduța se simțea amenințat de faptul că aş fi putut să îi iau locul de pe lista la parlamentare.

Marin Lupaș

Când consilierul independent a făcut pasul către formațiunea lui Victor Ponta în 2019 a crezut că intră într-un partid. De fapt acesta spune că orice inițiativă de construire a organizațiilor de cartier, de înscriere în filială a unor oameni de valoare, care au făcut ceva în domeniile lor, toate au fost receptate cu răutate, bănuieli nefondate sau pur şi simplu respinse de coordonatorul Măduța și gașca acestuia pentru simplul fapt că nu erau inițiativele controlate de fostul deputat PSD. 

Păcălit să candideze și exclus din grupuri de comunicare după alegerile locale

Totul a fost evident că acesta a fost folosit doar pentru imagine, când la două zile după alegerile locale a fost exclus de pe grupurile de comunicare ale filialei. Fără vreo discuție, fără proceduri statutare, fără nimic. „Comparativ, în PSD chiar exista o tentativă de democrație!”, subliniază Marin Lupaş care face un pas în spate din politica de care este dezamăgit.