Consilierii municipali USR PLUS vor să înceapă munca pentru Arad

Proaspăt aleșii reprezentanți municipali ai Alianței USR PLUS adresează primarului ales al municipiului Arad, Călin Bibarț, solicitarea de a convoca noul Consiliu Local, în contextul în care orașul se confruntă cu creșterea numărului de cazuri de Covid-19, cu consecințe prezente și viitoare asupra sănătății locuitorilor săi și nu numai.

Închiderea școlilor reprezintă o provocare atât pentru elevii și cadrele didactice, care trebuie să se adapteze la sistemul predării de la distanță, cât și pentru părinții care trebuie să stea acasă cu cei mai mici dintre elevi și preșcolari. Ca atare, Consiliul Local Municipal trebuie să se asigure că toți profesorii și elevii din Arad au condiții pentru a participa într-o manieră funcțională la cursurile online.

Orașul se află într-o zonă unde se aplică reguli stricte de distanțare socială. Însă pentru ca ele să fie eficiente și disconfortul creat să dureze cât mai puțin, administrația locală trebuie să se asigure că sunt respectate. USR PLUS insistă ca administrația să nu permite ca ele să fie ignorate de arădeni, în special în zonele aglomerate, precum piețele sau mijloacele de transport în comun.

Aradul are nevoie de o administrație funcțională

Consilierii USR PLUS consideră că trebuie desemnați cei doi viceprimari în proxima ședință. În lipsa lor, compartimente întregi din organigrama Primăriei Arad rămân fără coordonatori, iar o eventuală înlocuire a primarului (dacă intervine o situație nedorită) nu este posibilă.

În aceste condiții, aceștia consideră că este nevoie cât mai repede de operaționalizarea Consiliului Local Municipal Arad și a noii administrații locale, prin desemnarea întregului executiv local. Jocurile politice nu trebuie să stea în calea unor decizii absolut necesare în situația de criză în care se regăsește municipiul.