Rectificarea bugetului local: s-au tăiat aproape 1 MILION de lei de la Protecția Mediului

În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, administrația locală a suplimentat ordinea de zi cu o rectificare bugetară. Pe lângă fondurile alocate (târziu) școlilor pentru dezinfectanți, s-a mai operat o modificare importantă: scăderea cu aproape 1 milion de lei de la capitolul Protecția Mediului.

Propunerea celor din Primăria Arad era oarecum logică. Dacă trebuie să suplimentezi un capitol cum a fost cel cu școlile va fi nevoie să scazi din altă parte. Este de asemenea adevărat că s-au făcut și modificări mai multe, astfel încât nu se pot echivala sumele acordate școlilor cu cele luate de la mediu. Spre exemplu, în aceelași proiect votat în CLM s-au diminuat 400 mii lei de la Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad.

Interesant însă care au considerat cei din administrația locală că sunt categoriile care se pot lipsi de sume consistente din buget. Astfel, se diminuează cu suma de 905 mii lei prevederile bugetare aprobate în anul 2020 la capitolul 74.02 “Protecția Mediului”, cu următoarele influențe:

  • Apă, canal și salubritate: depozitare/neutralizare deșeuri stradale (-800 mii lei);
  • Colectare, transport, depozitare, valorificare și eliminare deșeuri din construcții (-380 mii lei);
  • Servicii de canalizare pluvială (+125 mii lei);