Proces pierdut în instanță de managerul Orban la Filarmonica Arad

Pronunţată în şedinţă publică pe 17 septembrie 2020, instanța de judecată a decis că managementul Filarmonicii Arad este vinovat în ultimul proces intetat de artiștii instituției de cultură împotriva adoptării abuzive a Regulamentului Intern. Prin aceasta se confirmă că neregulile semnalate în Filarmonică au fost fondate, iar administrația locală ar trebui să re-evalueze prelungirea recentă a contractului cu managerul Doru Orban.

Am reușit azi, să anulăm un Regulament Intern care mustește de absurdități și încălcări de tot felul, elaborat pe ascuns, în plin concediu (anul trecut), cu ignorarea voită a legilor (românesti și internaționale) privitoare la consultarea sindicatului”, se precizează în reacția sindicatului artiștilor. Judecătorii au recunoscut ca întemeiat apelul făcut de artiști la decizia Tribunalului Arad care nu văzuse vreo problemă în cele întâmplate în Filarmonica din municipiu.

Încă o sentință care, probabil, va fi trecută pe sub covor, pentru a nu eroda rezultatul evaluării managementului… chiar dacă această nouă ispravă va sărăci Filarmonica cu 6.000 lei…

Soluția emisă de magistrați a dat dreptate artiștilor, care se luptă de ani de zile contra abuzurilor și care au cerut sprijinul presei locale fără nici un ecou. Mai mult decât atât, Primăria Arad nu a părut deloc deranjată, din contră, primarul-interimar Călin Bibarț a pus totul pe seama conflictelor politice. În decizia definitivă se precizează următoarele:

  • Admite apelul declarat de către reclamantul Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad împotriva sentinţei civile nr. 199 pronunţată la 12 martie 2020 de către Tribunalul Arad în dosarul nr. 2199/108/2019, în contradictoriu cu pârâta Filarmonica de Stat Arad.
  • Anulează sentinţa apelată menţionată mai sus şi, rejudecând cauza în fond, admite acţiunea formulată de reclamantul Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad împotriva pârâtei Filarmonica de Stat Arad.
  • Anulează Regulamentul Intern al Filarmonicii de Stat Arad, aprobat în sedinţa Consiliului Administrativ al Filarmonicii de Stat Arad din 30.07.2019, înregistrat sub nr. 1188/30.07.2019.
  • Obligă pârâta intimată la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanţă şi în apel către reclamantul apelant.