Deschiderea școlilor: Județul Arad are cele mai multe localități cu cod roșu de coronavirus

Dacă vă infromați numai din materialele electorale, Aradul este raiul pe pământ. Cei care conduc administrația locală de 16 ani (adică 4 mandate consecutive) se întrec să îmbunătățeasă realitatea prin texte manipulatorii și imagini înșelătoare. Conducerea PNL uită însă să se preocupe de problemele reale și actuale din Arad, cum ar fi circulația încă blocată pe Podul Decebal sau situația localităților cu cod roșu de coronavirus, pentru care deschiderea anului școlar ar putea fi amânată.

Județul Arad pare că rămâne în topul locurilor din România cu cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Mai exact, județul Arad are cele mai multe localități cu cod roșu, riscând ca în 14 septembrie arădenii din aceste locații să nu reia viața normală și să amâne școala în condiții fizice pe o perioadă nedeterminată. Dezna, Conop, Moneasa, Sebiș, Hălmagiu, Buteni, Almaș, Chisindia, Tauț, Bârzava și Ususău sunt localitățile cu cod roșu.

Deputatul Florin Tripa atrage atenția că autoritățile județene sunt complet depășite de situație. Cu mai puțin de o săptămână până la începerea anului școlar, totul este în aer, iar situația de la Arad poate fi descrisă, în accepțiunea parlamentarului, prin câteva cuvinte: haos, frică, incertitudine, nepăsare.