Rasism social promovat de presa, „lumea bună” și administrația locală din Arad

La sfârșitul lunii august arădenii din presa locală, lumea bună care merge la teatrul în aer liber, precum și administrația locală din Arad s-au pus de acord în privința unui lucru: cerșetorii și oamenii fără adăpost ce își petrec timpul pe strada Mețianu trebuie să dispară!

În hora rasismului social au intrat și personaje din opoziția politică actualei administrații condusă cu foarte puțină implicare reală de către PNL. Timp de câteva zile, arădenii pe care îi vezi frecventând cultura orașului (cât de înaltă ar putea ajunge după ce sistematic toate instituțiile de cultură au fost subminate) s-au întrecut în mediul online în comentarii demne de regimuri fasciste.

De la lamentări pe Facebook la mobilizarea prietenilor din presă

Strada Mețianu – Raiul boschetarilor, așa începea „argumentația” rasistă de pe Facebook care a stârnit ura multor arădeni împotriva unor nefericiți ai sorții. Reacția unora care citesc aceste rânduri ar fi foarte defensivă, mai ales că textul face referire la boschetari, nu e nimic rasist în asta. Greșit! O propoziție după acest început, tema social-economică (oameni fără adăpost, oameni care cerșesc) lasă loc rasismul pur. „Dacă acum, să zic, doi – trei ani mai era cumva cu boschetarii și țiganii care își făceau veacul pe stradă, de câteva luni (după perioada de izolare) e ceva de nedescris.

Jurnalul favorabil cu administrația locală și degrabă promotorie a rasismului a preluat furia internautică și a titrat mare: Atenție! Ocoliți strada Mețianu! sau cu alte cuvinte, câh, sărăcie!. Pentru acești oameni considerați în mod eronat intelectuali, a nu avea posibiltăți economice sau de locuire demnă presupune stigmat social.

Nu străbateți strada Mețianu dacă vreți să vă păstrați o părere cât de cât bună despre Arad! Ocoliți-o, pentru siguranța dumneavoastră!

JURNAL ARĂDEAN / ARADON

Deci este evident, nu? Părerea bună despre un oraș se formează nu după realitate ci după aparențe. „Chiar dacă e singura stradă pietonală din oraș, chiar dacă s-au investit milioane de lei în amenajarea ei, pietonala din centrul Aradului nu are nimic frumos de oferit locuitorilor săi.” Cu alte cuvinte, în ciuda banilor publici investiți în pavaj, mobilier urban și iluminat, nu s-a întâmplat promisa dezvoltare economică. Datele sunt acolo, rostite de presă însăși, doar concluziile sunt eronate.

Sigurele oferte valabile aici sunt cerșetorii, în număr tot mai mare, bețivii, semințele scuipate pe jos, și nu doar ele, excrementele de câine și cetățenii drogați întinși la soare pe cele mai scumpe bănci din oraș.

Ceea ce este mult mai deranjant este că în apropierea străzii Mețianu se află Catedrala Ortodoxă Veche, precum și Seminarul Teologic Ortodox pe strada Academia Teologică cu care se intersectează. Clădirile creștine sunt acolo de multă vreme, spiritul creștin a dispărut deplin. În loc să își ajute semenii, arădenii care locuiesc, merg la cumpărături în zonă și vizitează teatrul de vară, preferă să nu îi mai vadă prin preajma lor pe cei neajutorați, săraci, schilozi și bolnavi. Astfel a predicat Isus?!

Răspunsul administrației locale (PNL) la sărăcia din centrul Aradului: Poliția Locală bagă totul sub preș!

Poliția Locală, direcție în cadrul Primăriei Arad, anunța ca urmare a mobilizării presei și „lumii bune”, că o patrulă pedestră a fost alocată exclusiv arealului Piața Catedralei – strada Mețianu, inclusiv străzile adiacente Vasile Goldiș și Gheorghe Barițiu. Jurnal Arădean / ARADON a jubilat și a titrat mare Poliție non-stop!

Nu doar atât, dar preluați de către website-ul de presă citat anterior, cei din administrația locală declară de fapt că pot ascunde sub preș realitatea din centrul Aradului, lăudându-se cu echipajul de polițiști locali care a produs deja efecte lucru vizibil în „în creșterea semnificativă a numărului de procese verbale încheiate”. Administrația locală este sigură că prin acțiuni sistematice de patrulare vor reuși să înlăture cerșetorii și oamenii fără adăpost de pe străzi. Unde vor fi totuși aceștia? Nimeni nu știe având în vedere că nimănui nu-i pasă de soarta lor, doar să NU ÎI mai vadă.