Primăria Arad încearcă să prezinte lucrările la re-amenajatul Stadion într-un mod turistic!

Dacă nu poate avea inaugurarea festivă planificată pentru campania electorală, Primăria Arad încearcă să aducă lumea la re-amenajatul Stadion „Francisc Neuman” într-un mod turistic. Astfel, în loc ca accesul să fie permis oricui oricând, în limitele bunului simț, așa cum a și fost pe toată durata șantierului – 6 ani și 4 zile – cei care conduc administrația locală au venit în fața arădenilor cu un orar și… ghizi!

Până ce UTA va putea juca pe teren cu scaunele pline de spectatori, va trebui să fie oferită omologarea de către cei abilitați de LPF și alte instituții ale statului, dar și să se clarifice normele privind distanțarea socială cauzată de pandemia cu noul coronavirus încă în derulare. Directorul DSP s-a pronunțat pe acest subiect, însă normele legale naționale nu fac nicio precizare în acest moment despre accesul spectatorilor pe arenele de sport, chiar dacă sezonul competițional a demarat deja.

Sub titlul de Tururi ghidate la noua arenă „Francisc Neuman”, Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură au anunțat organizarea „până pe 15 septembrie” (TVA) sau „până vor exista doritori” (evenimentul pe Facebook al CMC), între orele 18:00 și 20:00, în fiecare zi de luni până vineri.

Vor putea fi văzute vestiarele, tribunele, lojele, masa presei, locul în care va sta galeria și locul în care va fi amenajat muzeul. Arădenii sunt rugați să vină cu mască de protecție și să respecte distanțarea socială. Grupurile vor fi de maximum 5 persoane. Punctul de întâlnire cu ghizii este intrare laterală din strada Frații Neuman.

Tururi ghidate la noua arenă „Francisc Neuman"

Tururi ghidate la noua arenă „Francisc Neuman"https://tvarad.ro/news/tururi-ghidate-la-noua-arena/3022

Publicată de TV Arad pe Marţi, 25 august 2020

Foto: Suporter Club UTA