Soluția PNL pentru lipsa aparatelor de ventilat comandate: amenda!

Într-un anunț publicat pe 7 august de către filiala din Arad a PNL, suntem informați că reprezentanții Consiliului Județean Arad au venit cu o soluție pentru întârzierea unei comenzi de 49 de aparate de ventilat pentru pacienții bolnavi de coronavirus aflați în stare gravă la Terapie Intensivă: penalități!

PNL informează că luna aprilie a fost perioada în care s-a plasat comanda pentru aceste aparate, deși din februarie au fost semnale puternice din Italia că facilitățile unităților sanitare vor fi supuse unor presiuni enorme. În acest moment, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad există 47 de aparate de ventilat, care deservesc cele 4 secții de terapie intensivă, la Spitalul Județean, la Spitalul Municipal, la Matern și la spitalul TBC din Grădiște. Aceste secții sunt deservite de 19 medici și 14 medici rezidenți.

Firma furnizoare a depășit însă termenul de livrare pentru aparatele comandate. Explicația acestora a constat în faptul că există o cerere foarte mare pe piața internațională. Ca atare, soluția anunțată de către PNL care conduce administrația locală inclusiv la nivel județean, este reprezentată de… calcularea penalităților pentru acea firmă! Ce vor face pacienții însă rămâne de văzut.