PSD, ALDE și PNȚCD au lansat pentru alegerile din Arad Platforma Social-Liberal Creștină

PSD, ALDE și PNȚCD vor forma la Arad o alianță electorală locală denumită Platforma Social-Liberal Creștină. Candidații pentru Primăria Arad, Consiliul Local Municipal, președinția Consiliului Județean precum și consilierii CJA vor fi comuni.

Decizia PSD Arad ar fi venit în forul de conducere al formațiunii, Mihai Fifor fiind susținut de deputatul Florin Tripa (președinte executiv al partidului), parlamentarul Eusebiu Pistru – vicepresedinte PSD, precum și președintele organizației municipale a PSD Arad, Ilie Cheșa. În cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia lansării Platformei, a fost semnat documentul de naștere al PSLC și au fost lansate candidatura pentru Primăria Arad, în persoana lui Mihai Fifor, și a celei pentru președinția Consiliului Județean Arad, în persoana lui Ruben Budău.

Așa cum scriam, campania „Puternici Împreună…” lansată de Mihai Fifor în Arad presupunea o grupare de mai multe forțe politice. Având în vedere că PRO România și-a lansat propria candidatură în persoana lui Marin Lupaș, iar reprezentanții ALDE declarau că nu au în vedere o alianță cu PSD, opțiunile la dispoziția fostului ministru se reduceau simțitor. Asul din mâneca lui Mihai Fifor a fost se pare… PNȚCD. Și desigur, răzgândirea celor din ALDE! Fără formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, o alianță care exclude altde partide parlamentare nu ar fi avut un impact la fel de mare ca cel căutat de către Fifor.

Președintele PSD Arad a declarat că decizia pentru o alianță a venit din cauză că este „nevoie de o echipă cât mai mare, de o echipă cât mai puternică pentru a intra în luptă împotriva grupării Falcă, care căpușează Aradul de 16 ani.” Mihai Fifor a subliniat că „e nevoie să fim cât mai mulți. E nevoie să fim puternici împreună, pentru Arad. Atât pentru județ, cât și pentru municipiu.”

Președinția Consiliului Județean Arad este atacată de Ruben Budău

Până în prezent, candidatul anunțat pentru CJA era Florin Tripa, deputat și fost consilier județean. După o temeinică analiză și multe discuții luând în calcul și existența unui dosar penal pe numele lui Tripa, a fost luată decizia ca cel din urmă să nu participe la această rundă de alegeri. Locul său este luat de către Ruben Budău, fermier și antreprenor agricol, cadru didactic al Universității Oradea și doctor în agricultură, descris de către deputat drept „un om extraordinar, cinstit și atât de autentic încât poate face să roșească de jenă fiecare făcătură de doctor din conducerea PNL Arad. (…) Împreună cu el și cu Mihai Fifor vă vom arăta cel mai frumos PSD ARAD pe care l-ați văzut vreodată.

Coordonarea alegerilor locale va fi făcută de către Tripa (foto dreapta) care va ocupa și prima poziție a listei de candidați la Camera Deputaților. Într-un mesaj publicat de parlamentar, acesta a declarat că va face „ceea ce am făcut cu Mihai de fiecare dată de când ne-am cunoscut și am legat această frumoasă prietenie, în politică și în afara ei. Vom face performanță.