Călin Bibarț preia candidatura PNL pentru Primăria Arad. Sergiu Bîlcea se întoarce la firma sa?

Biroul Permanent Municipal al PNL Arad a decis la finalul săptămânii ca Sergiu Bîlcea să nu mai fie candidatul partidului pentru Primăria Arad. Propunerea a venit tocmai de la candidat, care l-a propus pe primarul-interimar, Călin Bibarț, să intre în cursa electorală.

Deși până la mijlocul acestei săptămâni, însuși Bîlcea dădea asigurări că nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește candidatura sa, lucru oarecum confirmat de toate materialele de campanie pregătite de acesta, vestea din ședința de vineri a venit ca de nicăieri.

Vice-președintele actual al CJA a declarat că în decizia sa a pus binele partidului în fața interesului propriu, iar cercetărilor și sondajelor făcute au indicat că am decis împreună să îi dăm girul lui Călin Bibarț pentru a continua proiectele începute.

Rămânem o echipă, mergem înainte,iar împreună ne vom asigura că facem majoritățile pe care ni le dorim și câștigăm toate bătăliile politice! Sunt alături de Călin, sunt în echipă! Împreună câștigăm!

Sergiu Bîlcea (președinte, Organizația Municipală PNL Arad)

Chiar dacă decizia nu a surprins pe unii arădeni, care știau deja de la începutul săptămânii că se poartă negocieri, inclusiv la București, pentru ca în cursa pentru Primăria Arad să fie lansat Bibarț, fost prefect în timpul Guvernului Boc, mesajul primarului-interimar, transmis prin intermediul presei, a avut o notă de surprindere.

Mulțumesc echipei, îi mulțumesc lui Sergiu pentru propunerea făcută și îl felicit pentru toată munca depusă în acești ani! Ne așteaptă o perioadă dificilă, cu multe provocări, însă am încrederea că alături de o echipă puternică vom obține rezultatele pe care ni le dorim. Continuăm împreună proiectele începute și avem pregătite proiecte noi, de amploare pentru comunitatea arădeană!

Călin Bibarț (candidat PNL la Primăria Arad)

La rândul său, Călin Bibarț a propus Biroului Permanent Municipal ca cei doi viceprimari să fie în persoana lui Sergiu Bîlcea, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, și a lui Lazăr Faur, membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Timișoara. Lucru care a trezit suspiciuni pentru că în mod tradițional, un post de viceprimar a fost acordat reprezentantului UDMR, cu care fostul PD-L și actual PNL au făcut parteneriat în Arad din 2004 până în prezent.

De la decizia anunțată dinspre PNL Arad, singurul mesaj publicat pe pagina personală a lui Sergiu Bîlcea a constat în anunțul privind „repornirea de la muncă”, mai exact de la activitatea firmei sale.

#curajul_schimbăriiDin nou la muncă, aşa cum îi stă bine unui liberal adevărat. Obstacolele şi provocările mă fac mai…

Publicată de Sergiu Bîlcea pe Sâmbătă, 25 iulie 2020