Biletele de acces pe Ștrand după ora 17 neaprobate dar încasate deja?

De multe ori Ștrandul Neptun a fost acel loc unde s-a încasat bani din bilete ilegale – cele pentru accesul în zona de terase. După mulți ani și o serie de procese pierdute în instanță, administrația locală a renunțat la acel tarif. Și a venit în luna iunie cu o propunere pentru sezonul lovit de pandemie: tarif pentru jumătate de zi, după ora 17. Însă în acest moment, noul tarif nu a fost aprobat legal DAR la intrarea în zona de agrement vizitatorii pot cumpăra deja aceste bilete!

După cum se vede din imagini, la casierie este anunț acest NOU tarif unic după ora 17. Doar că nu a fost încă aprobat noul tip de bilet! Abia în 23 iulie, Consiliul Local Municipal se întrunește pentru a aproba noile prețuri. Într-una dintre hârtiile afișate la intrarea în Ștrand sunt enumerate tarifele votate de forul local. Drept urmare, ce s-a încasat până acum în aceste bilete de jumătate de zi nu este legal.

Această situație ridică mai multe întrebări:

  • De când s-a perceput tariful pentru jumătate de zi?
  • Unde merg banii pentru biletele acestea încasate ilegal?
  • Dacă așa s-a putut întâmpla cu un simplu tarif, ce se întâmplă la nivelul investițiilor mari cum ar fi cele în bazinele de înot?
  • Există vreo investigație serioasă a ce se întâmplă pe Ștrandul Neptul, măcar de la Curtea de Conturi?