Primăria Arad retrogradată la rang de „Serviciu Edilitar” prin propunerile candidatului PNL?

Primăria Municipiului Arad este pe punctul de a fi transformată dintr-o instituție complexă ce ar trebui să elaboreze, impelementeze și evalueze politici publice, într-un simplu „serviciu edilitar”. Cel puțin asta se înțelege din prezentările făcute de candidatul PNL la șefia instituției de la Km0.

Într-o prezentare demnă de o competiție între studenții la arhitectură, secția de restaurare și conservare, președintele Consiliului Județean Arad și Sergiu Bîlcea, vice-președintele aceleiași instituții (care este totodată și candidatul PNL pentru Primăria Municipiului), au dezvăluit cele 4 obiective de care se bucură atenția lor deplină, pe lângă cea pentru drumurile județene:

  • o poartă cu păuni (de pe Bulevardul Revoluției),
  • esplanada din Parcul Eminescu,
  • scuarul de la baza podului Decebal,
  • zona din fața magazinului Ziridava.

Aceste reabilitări al unor elemente de arhitectură sunt necesare, dar mai degrabă ar fi de sarcina unui serviciu edilitar. Primarul, pentru cei care nu știu, nu este cel care taie iarba în timp ce își face un selfie sau udă asfaltul din fața Palatului Administrativ, ci se ocupă de direcțiile strategice și proiectele mari de infrastructură. Se pare că în noua concepție a PNL, etapa proiectelor mari a trecut, ocupându-se de acest lucru administrația Falcă timp de 16 ani, iar acum începe etapa micilor retușuri.

Apropo de mici retușuri și Primărie, cum a rămas cu platoul de la Km0? Cel dărâmat în fiecare an și cu fiecare mașină parcată pe suprafața de marmură. De acest cu adevărat element emblematic pentru Arad nu se ocupă nici măcar „Serviciul Edilitar” din actuala Primărie, dar următoarea?