Devenind părinți nu devenim mai maturi

Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu recent din Germania, citat de NewScientist. Faptul de a deveni părinte schimbă personalitățile oamenilor, deseori în mai bine. Însă nu îi face mai maturi!

Cercetătorii au studiat date socio-economice din 1984, colectate de la 19.875 de persoane din Germania. Teste de personalitatea au fost aplicate pe voluntari între 2002 și 2017, de 4 ori. În acest timp un număr de 6.891 dintre aceste persoane au devenit părinți.

Stereotipurile tradiționale și-au făcut simțită prezența

După momentul devenirii părinților, s-a putut observa instalarea stereotipurilor tradiționale. În trei ani de la nașterea copilului, femeile par să devină mai agreabile. Bărbații par să devină mai responsabili. Pe scurt, rolurile tradiționale cu care sunt asociate mamele și tații au modificat comportamentul și personalitatea celor implicați.

Astfel, femeile petrec mai mult timp cu bebelușul, iar bărbații simt o mai mare presiune pentru a oferi sprijin financiar. Cercetătorii au descoperit însă că acest lucru, chiar dacă este favorabil creșterii unui copil și întreținerii unei familii, nu este un semn al maturității. Ceea ce este considerat un indicator-cheie al maturității, adică o creștere a stabilității emoționale nu a putut fi observată de către cercetători într-o măsură considerabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *