Pac-Man împlinește 40 de ani

În anul 1980 ia „naștere” Pac-Man, protagonistul jocului și fenomenului de divertisment cu același nume. Inspirat din forma unui puc de hochei și simbolul japonez pentru gură kuchi, faimosul personaj din jocurile video a fost inventat cu scopul de a oferi o alternativă la violența existentă în opțiunile de divertisment de la acea vreme.

Toru Iwatani, creatorul lui Pac-Man a dorit să creeze un joc non-agresiv dar în același timp interesant, care să fie capabil să atragă și publicul feminin sau cuplurile către lumea jocurilor. De aceea și coloristica folosită este atât de vibrantă. Cu vânzări de peste 43 de milioane $ și venituri globale de peste 14 miliarde $ , rămâne unul dintre cele mai de succes jocuri vreodată.

Obiectivul principal al jocului îl reprezintă devorarea punctelor de pe ecran în timp ce fantomele colorate care îl urmăresc pe Pac-Man trebuie evitate. Fiecare culoare de fantomă este programată cu o personalitate diferită care le influențează comportamentul într-o măsură.

Jucătorii se întreceau în a obține cel mai mare scor. Limita maximă a scorului este 3.333.360 de puncte, din cauza unei erori de la nivelul 256 care termină subit jocul original. Punctajul se poate atinge prin asimilarea tuturor punctelor, fructelor și fantomelor în momentele speciale. Foarte puțini oameni au reușit acest lucru, iar singurul care a și intrat în cartea recordurilor a făcut-o într-un timp de 3 ore, 28 minute și 49 secunde. ⁣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *