Crucea Roșie Română primește Înaltul Patronaj al Majestății Sale Custodele Coroanei

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi-a încheiat sâmbătă, 27 mai 2023, mandatul de preşedinte al Crucii Roșii Române, după opt ani de activitate. Tot începând de astăzi, a intrat în funcțiune Înaltul Patronaj al Majestății Sale Custodele Coroanei acordat Societății Naționale de Cruce Roșie din România.


Înaltul Patronaj regal, votat de Adunarea Generală, va întări identitatea, prestigiul şi prezenţa SNCRR în societate. Majestatea Sa va promova, prin participare personală, activitatatea organizației atât pe plan intern, cât şi internaţional. Înaltul Patron regal va lua parte la marile evenimente publice legate de Crucea Roșie română. Înaltul Patronaj se exercită şi prin participarea personală, cu drept de vot, la şedinţele Comitetului de Direcţie, ale Consiliului Naţional şi ale Adunării Generale, în condiţiile stabilite prin Regulamentul SNCRR.

Majestatea Sa a condus vineri, 26 mai 2023, Comitetul de Direcție (la care au fost prezenți vicepreședinţii Societăţii Naţionale şi președinți ai filialelor din țară), iar sâmbătă, 27 mai, Adunarea Generală a Crucii Roșii Române (la care au participat reprezentanți din toate cele 47 de filiale din România). La cele două reuniuni a luat parte doamna Natia Loladze, vicepreşedintele Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Adunarea Generală a ales un nou preşedinte al Crucii Roșii române, precum şi noi membri ai Comitetului de Direcţie şi ai tuturor departamentelor din interiorul organizaţiei. În calitate de preşedinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, pentru un mandat de patru ani, a fost aleasă doamna Camelia Șucu.

Crucea Roșie română este singura organizație umanitară cu o rețea funcțională pe întreg teritoriul țării. Având 47 de filiale, 1,996 subfiliale și 1,307 comisii, Crucea Roșie beneficiază de o structura unică, realizată în 147 de ani de activitate umanitară. Organizația este prezentă la fiecare nivel teritorial: județ, municipiu, oraș, comună și sat. Coordonarea activității este realizată de Sediul Central al Crucii Roșii Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *